Læsetid: 8 min.

Kopenhagen Fur tjente milliarder på at sælge minkskind til Kina. Så slog Xi Jinping ned på smuglerne

Skind fra Kopenhagen Fur spiller en central rolle i en af de største smuglersager i Folkerepublikken Kinas historie. Kinesiske retsakter afslører nye detaljer om den spektakulære milliardsvindel og det kuldsejlede danske eksporteventyr
I 2013 eksporterede Kopenhagen Fur skind til Hongkong til en værdi af 7,5 mia. kroner. Sidste år blev der eksporteret for 279.000 kroner.

I 2013 eksporterede Kopenhagen Fur skind til Hongkong til en værdi af 7,5 mia. kroner. Sidste år blev der eksporteret for 279.000 kroner.

Asger Ladefoged

26. juni 2020

Det er en ydmyg Lin Jinzhao, der i juli 2014 bliver stillet for en dommer i den sydkinesiske by Shantou tæt ved Hongkong. Forud er gået et års efterforskning, hvor den kinesiske forretningsmand har samarbejdet med politiet. Han er godt klar over, at den er gal.

Havner man først på anklagebænken i en strafferetssag i Kina, er sandsynligheden for at blive dømt på 99 procent. Bliver man tilmed fremvist til skræk og advarsel i de statslige medier, som Lin Jinzhaos synder er blevet det, kan man glemme alt om den sidste ene procent. I retten forklarer han, at han er vokset op i udlandet og derfor ikke har tilstrækkelig kendskab til kinesisk lovgivning. Han undskylder.

»Jeg håber, at regeringen vil give mig en chance og behandle mig mildt,« udtaler Lin Jinzhao, før han idømmes 13 års fængsel.

To af de virksomheder, hans familie ejer, får bøder på henholdsvis 350 og 750 mio. kr.

Lin Jinzhao er hovedperson i en af de største smuglersager i nyere kinesisk historie. Hans forretningsdomæne var luksuspelse opkøbt i udlandet. Han er – eller rettere var – storaftager af danske minskskind.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Kurt Nielsen
 • ingemaje lange
 • Finn Årup Nielsen
 • Henrik Leffers
 • David Zennaro
 • S.G Thorup
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • John Hansen
 • Bjørn Pedersen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Johnny Christiansen
 • Thomas Tanghus
Kurt Nielsen, ingemaje lange, Finn Årup Nielsen, Henrik Leffers, David Zennaro, S.G Thorup, Bjarne Bisgaard Jensen, John Hansen, Bjørn Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Johnny Christiansen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvornår indser den oplyste del af befolkningen herhjemme, at det er yderst uhensigtsmæssigt og ikke bæredygtigt at vedblive med at ha´en animalsk produktion; herunder af pelsdyr, som frembringer og udleder aggressive drivhusgasser til miljøet ?

ingemaje lange, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Birte Pedersen, Jacob Johansen, Holger Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Tak for spændende gravearbejde. Godt at høre om en erhvervslivs-vinkel på udenrigspolitikken.

ingemaje lange, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Jan August, Birte Pedersen, Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Alle - især kinesere der er medlem af det kommunistiske parti har fået en konto (den eneste konto) i den kinesiske nationalbank så der er gennemsigtighed for alle transaktioner for at kunne slå ned på alle former for korruption som led i Xi´s kampagne. Det går endda så vidt at man kan få en bonus hvis man opfører sig ansvarligt i sin økonomi. I sidste ende for at komme den sorte økonomi til livs.

Henrik Leffers, Trond Meiring, Birte Pedersen, Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

TKLJ: - mon en konto per kineser i nationalbanken er tilstrækkelig til at dæmme op for korruption, når kineserne har kontanter og sikkert også adgang til udenlandske konti, ex. i forbindelse med ejerskab af firmaer i udlandet! Næppe, - penge flyder som vand og finder de nemmeste huller, for at undgå beskatning.

Eva Schwanenflügel, Bent Nørgaard, Claus Nielsen, Alvin Jensen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Dan D. Jensen

Tja en konto i nationalbanken - en konto pr dansker er også en go i den ikke blot i forhold til sort økonomi, men mange andre fordelings og demokratiske problemer kunne løses !!
Se blot her
https://www.godepenge.dk/
Se der er interessant læsning - go fornøjelse

Eva Schwanenflügel, Henrik Leffers, Alvin Jensen, Torben K L Jensen, Birte Pedersen, Pia Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er jo en interessant vinkel, der gør en indsats for afskaffelse af minkavl mere fremkommelig økonomisk.

Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Birte Pedersen og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar

Argumenter om dyremishandling er nok ikke gangbart i Kina. Men der er tale om dyremishandling og nu er der også konstateret corona hos mink så lad os få aflivet den branche. Det er allerede forbudt eller under afvikling i flere andre lande bl.a. i Tyskland, UK, Norge og Belgen.

ingemaje lange, Peter Beck-Lauritzen, Klaus Lundahl Engelholt, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Henrik Leffers, Michael Waterstradt, Claus Nielsen, Estermarie Mandelquist, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Torben K L Jensen, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar