Læsetid: 5 min.

USA: Hvad vil det sige at ’tage pengene fra politiet’?

’Defund the police’ lyder et populært slagord under de seneste par ugers protester mod politibrutalitet, som nu også vinder politisk gehør: Brug nogle af politibevillingerne på social velfærd. Her er syv af de centrale spørgsmål, ideen rejser
Over det seneste fire årtier er omkostningerne ved at finansiere de amerikanske politikorps blevet tredoblet, og i dag koster politiets drift ikke mindre end 115 milliarder dollar om året, viser en ny analyse fra Urban Institute.

Over det seneste fire årtier er omkostningerne ved at finansiere de amerikanske politikorps blevet tredoblet, og i dag koster politiets drift ikke mindre end 115 milliarder dollar om året, viser en ny analyse fra Urban Institute.

Alex Wong

8. juni 2020

LOS ANGELES – Et krav om at ’tage pengene fra politiet’ – defund the police – er blevet et populært slagord ved den bølge af protester, der nu på anden uge skyller ind over USA. Og nu ser det ud til, at flere folkevalgte politikere for en gangs skyld er lydhøre.

Aktivister, som i årevis har kæmpet for mindskede budgetter for retshåndhævelse, fortæller, at de i de seneste dage har oplevet uventet stærk opbakning til deres ideer, herunder fra folkevalgte politikere, som for første gang er på vej med konkrete forslag om reduktioner og omlægninger af de amerikanske politistyrkers budgetter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristian Nielsen
  • Peter Beck-Lauritzen
  • David Zennaro
  • Peter Knap
Kristian Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, David Zennaro og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det rykker nok ikke med flere velfærdsydełser til de fattigste, hvis man ikke laver reformer, der giver langt mere økonomisk lighed, i samfundet som helhed. Ulighed ødelægger ligeværdighed. Hattedame-politik er ikke løsningen hverken i US eller DK. Både politi og aktivister har brug for efteruddannelse i respektfuldhed, det kunne være fedt hvis det startede fra Præsidenten.

Peter Beck-Lauritzen

Tryk avler modtryk. Når krybben er tom, bides hestene. Manglende social understøttelse betyder, at de fattige, hvide, men oftest sorte, må skaffe sig et livsgrundlag ulovligt. Antal fængslede i USA er forholdsmæssigt langt over, hvad andre vestlige lande har. Så en omfordiling af politiets midler, er da en god ide. Ja og øg beskatningen af de velstillede, så udsættes de også for færre indbrud og røverier, - såre simpelt!