Nyhed
Læsetid: 5 min.

Zuckerberg i hidtil uset modvind efter Trump-opslag

Facebooks stifter og direktør kritiseres i skarpe vendinger af adskillige af sine egne ansatte for at tillade Trump at bruge det sociale medie til at anspore til vold mod demonstranter. Mark Zuckerberg forsvarer sin beslutning
Facebooks stifter Mark Zuckerberg er havnet i hidtil uset modvind efter et Trump-opslag

Facebooks stifter Mark Zuckerberg er havnet i hidtil uset modvind efter et Trump-opslag

Brendan Smialowski

Udland
4. juni 2020

OAKLAND – Mark Zuckerberg står fast på sin beslutning om at tillade Donald Trump at true med voldsaktioner imod de demonstranter, der i den seneste uge har protesteret mod politibrutalitet og politidrabet på afroamerikaneren George Floyd.

Dermed trodser Facebooks administrerende direktør, bestyrelsesformand og stifter skarp kritik fra borgerretsledere, men også en hidtil uset modstand fra sine egne ansatte, der har givet sig udslag i direkte kritik og offentlige opsigelser.

På en videokonference med sine medarbejdere erklærede Zuckerberg tirsdag amerikansk tid, at han traf en »vanskelig«, men også »ret velovervejet« beslutning, da han fredag afviste at fjerne Trumps advarsel på de sociale medier, der lød: »når plyndringerne starter, starter skyderierne«.

Facebook holder som regel onlinemøder med medarbejdere på torsdage, men ledelsen havde rykket den ugentlige session frem for at imødegå en voksende modvilje blandt selskabets ansatte, hvoraf hundredvis i mandags ’udvandrede virtuelt‘, da de bad sig fritaget for at arbejde resten af dagen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anker Heegaard

Jeg efterlod i sidste uge, en billedkommentar på et opslag på Facebook. Det var et harmløst billede af en ælling.
Det blev straks efter at jeg havde posted det, fjernet med begrundelsen: "Opslaget viser nøgenhed eller seksuel aktivitet".
Jeg klagede over afgørelsen, men Facebook fastholdt deres dom og advarede mig samtidigt om, at hvis det gentog sig, så ville jeg blive idømt karantæne.
Hvis jeg i stedet for det harmløse billede af ællingen havde opfordret til, at trådejeren bare kunne gå ind og kvæle naboens kat, som åd hendes ællinger, så var der formentlig ikke sket noget.
Livet er en labyrint, som kan være svær at gennemskue, og logikken som skulle være vores ven og vejleder kan vi heller ikke bruge - tilbage er kun lykke og fromme.

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Kenneth Krabat, Erik Karlsen, Bjarne Andersen, Karsten Lundsby, peter juhl petersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
søren ploug

Og hele den danske offentlighed - inkl. dem, der opfatter sig selv som venstreorienterede, har lagt sig fladt ned for facebook, som stille og roligt overtager vores demokrati og lader en person som Mark Zuckerboy afgøre, hvad man må skrive og mene.
Utroligt ...
og uhyggeligt ...

Hanne Utoft, Jane Doe, arne tørsleff, Jonna Jensen og Lone Hansen anbefalede denne kommentar