Læsetid: 5 min.

Aktivister anholdt kort efter Hongkongs nye sikkerhedslov trådte i kraft

Et banner med påskriften Hong Kong Independence førte til den første anholdelse under Hongkongs nye sikkerhedslov. Tusindvis af demonstranter trodsede frygten for de nye, høje straffe og markerede årsdagen for overdragelsen til Kina i protest
Allerede kort efter en ny lov trådte i kraft i Hongkong blev aktivister anholdt. På billedet har en kvinde fået politiets peberspray i øjnene.

Allerede kort efter en ny lov trådte i kraft i Hongkong blev aktivister anholdt. På billedet har en kvinde fået politiets peberspray i øjnene.

Claude Medale

2. juli 2020

Bevæbnet med vandkanoner, peberspray og ny hårdtslående lovgivning satte Hongkongs politistyrke i går ind mod tusindvis af demonstranter.

Den 1. juli er traditionen tro en kampdag for demokratibevægelsen i byen. Det er årsdagen for overdragelsen fra britisk til kinesisk styre tilbage i 1997. I år blev skrevet ind i historiebøgerne.

Som dagen skred frem, stod det klart, at regeringschef Carrie Lams løfter om, at en ny og yderst kontroversiel sikkerhedslov kun er målrettet et fåtal ikke står til troende. Loven blev hastet igennem den kinesiske folkekongres uden om det lokale parlament og uden at konsultere borgerne i Hongkong. Den kriminaliserer løsrivelse, statsundergravende virksomhed, terrorisme samt samarbejde med udenlandske magter og har en strafferamme på op til livstid.

Hvor lidt der skal til for at overtræde sikkerhedsloven, fik politiet hurtigt gjort klart. På medbragte bannere advarede ordensmagten mod at fremvise symboler eller synge sange med opfordring til uafhængighed. Det afholdt ikke demonstranterne fra at råbe deres nu forbudte slogan om, at uafhængighed er den eneste udvej.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Kurt Nielsen
  • David Zennaro
  • Niels-Simon Larsen
Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Peter Beck-Lauritzen, Kurt Nielsen, David Zennaro og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu