Nyhed
Læsetid: 8 min.

Jurister advarer om folkemord i Kina og tre andre historier fra verden

I en ny rapport opfordrer sammenslutningen af britiske rettighedsadvokater det internationale samfund til at sanktionere og lægge pres på Kina for at sætte en stopper for overgreb på muslimske mindretal i landet
Siden 2017 er mange hundredetusinde – nogle estimater siger over halvanden million – uighurer blevet tvunget ind i interneringslejre for at gennemgå politisk indoktrinering på ubestemt tid.

Siden 2017 er mange hundredetusinde – nogle estimater siger over halvanden million – uighurer blevet tvunget ind i interneringslejre for at gennemgå politisk indoktrinering på ubestemt tid.

Greg Baker

Udland
25. juli 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Jurister advarer om folkemord i Kina

Kinas undertrykkelse af den muslimske minoritet uighurerne og af andre muslimske mindretal bør få udlandet til at handle.

Det konkluderer sammenslutningen af britiske rettighedsadvokater, the Bar Human Rights Committee of England and Wales, i en ny 54-siders rapport om situationen i Kinas nordvestlige Xinjiang-provins. Rapporten indeholder de hidtil mest detaljerede anbefalinger for, hvordan udenlandske stater bør forholde sig til den voksende bevisbyrde om statssanktionerede overgreb i regionen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mads Kjærgård

Kina var min ven, nu er de det igen, men indimellem var de det nu også buhh. Sådan er det, nu er der knap så meget Panda og H.C. Andersen over det. U.S.A. har talt, Fint nok, men hvorfor indrømmer de rø...... aldrig, at det er sådan det er! Hvor har vi set eller læst om noget lignende henne og hvorfor er Fru. Jensen travlt optaget med sin Coronamaske istedet for dette her? Man græmmes!