Analyse
Læsetid: 4 min.

Kampen om Hongkong er også kampen om det lukrative finansmarked

Briterne fører an i fordømmelsen af Kinas nye sikkerhedslov og stiller opholdstilladelse til millioner af hongkong-borgere i udsigt. Dermed forværres forholdet til Beijing yderligere. Spørgsmålet er hvor langt Boris Johnson tør gå
Myndighederne anholder borgere i Hongkong som protesterer mod den sikkerhedslov, som Kina for nyligt vedtog. Storbritannien har tilbud opholdstilladelse til millioner af hongkongborgere.

Myndighederne anholder borgere i Hongkong som protesterer mod den sikkerhedslov, som Kina for nyligt vedtog. Storbritannien har tilbud opholdstilladelse til millioner af hongkongborgere.

Anthony Wallace

Udland
4. juli 2020

Storbritannien har gentaget sit løfte om at udstede åbne invitationer til de cirka tre millioner hongkong-borgere, som er i besiddelse af et British National Overseas pas (BNO). De vil herefter frit kunne slå sig ned i Storbritannien. Invitationen er en reaktion på den nye vidtgående kinesiske sikkerhedslov indført den 1. juli i Hongkong, der gør det muligt for de kinesiske myndigheder at straffe handlinger, der vurderes som værende oprør, forsøg på løsrivelse eller terrorhandlinger mod Kina med fængsel på op til livstid.

Premierminister Boris Johnson sagde i Underhuset torsdag, at det var det eneste rigtige at gøre, og at Storbritannien naturligvis ville hjælpe sine venner i nødens stund. Udenrigsminister Dominic Raab tilføjede, at der for Hongkongs borgere bliver tale om en mulighed for at bo og arbejde i Storbritannien i fem år, hvorefter tilflytterne vil opnå såkaldt settled status og dermed vil kunne søge om en yderligere forlængelse på 12 år.

Det britiske parlament støtter bredt op om regeringens udspil, og en ny meningsmåling viser, at hele 66 procent af briterne er enige, mens kun 11 procent er uenige.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Tilsyneladende har alle de lande der brokker sig mest en fortid som engelske kolonier - med samme ulighedskabende valgsystem,retssystem,uddannelsessystem og selvfølgelig efterretningssystem som det gamle imperium hvor Solen aldrig gik ned. Klar at englænderne følger Boris Johnson i tykt og tyndt når Kina begynder at sætte spørgsmåltegn ved den magtfordeling. Hvornår opdager vesten at alle er i samme båd når det drejer sig om klimaet ?

Jens Østergård

Koalition og kollision er to meget forskellige ting!