Læsetid: 9 min.

Kinas nye sikkerhedskontor flytter ind i Hongkong og tre andre historier fra verden

Kommunistpartiets nye tilstedeværelse i Hongkong blev denne uge cementeret, da et firestjernet hotel i ly af natten blev omdannet til base for centralregeringens omstridte efterretnings- og sikkerhedsenhed i byen
Hongkongs leder Carrie Lam (tv.) indvier et nyt sikkerhedskontor i Hongkong.

Hongkongs leder Carrie Lam (tv.) indvier et nyt sikkerhedskontor i Hongkong.

Ahmed Gomaa Xinhua / eyevine

11. juli 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Kinas nye sikkerhedskontor flytter ind i Hongkong

Af Lasse Karner

Det firestjernede hotel Metropark i Hongkongs centrale Causeway Bay tager ikke imod gæster det næste halve års tid, erfarede lokale medier tidligere på ugen. I stedet huser hotellet nu de udsendte kinesiske ansatte ved det sikkerhedskontor, Kina har etableret som en del af en kontroversiel sikkerhedslov. Herfra vil kinesiske agenter for første gang kunne operere åbent i Hongkong. Natten mellem tirsdag og onsdag blev to flagstænger sat op foran hotellet, og Kinas nationale emblem hængt på bygningen. Onsdag morgen blev kontoret indviet. Det skete med deltagelse af byens regeringschef, Carrie Lam, der talte ved åbningen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu