Nyhed
Læsetid: 5 min.

Prominent amerikansk epidemiolog: Coronavirussen er ude af kontrol i USA

De sidste tre ugers eksplosive vækst i antallet af COVID-19-tilfælde i mange delstater antyder, at USA forspildte en enestående chance for at inddæmme virussen under nedlukningen i foråret, konstaterer den fremtrædende epidemiolog Michael Osterholm fra University of Minnesota
Lørdag satte Florida landsrekord med 15.000 nye COVID-19-tilfælde; det er flere end under højdepunktet for epidemien i New York i april, og i 41 af 50 delstater stiger antallet af smittetilfælde. Kun i tre delstater, New Hampshire, Rhode Island og Vermont, falder antallet af COVID-19-tilfælde.

Lørdag satte Florida landsrekord med 15.000 nye COVID-19-tilfælde; det er flere end under højdepunktet for epidemien i New York i april, og i 41 af 50 delstater stiger antallet af smittetilfælde. Kun i tre delstater, New Hampshire, Rhode Island og Vermont, falder antallet af COVID-19-tilfælde.

Imago/Ritzau Scanpix

Udland
14. juli 2020

USA forspildte en enestående chance for at bringe coronavirussen under kontrol under nedlukningen fra marts til maj. Nu kan det være for sent, medmindre delstater med en nylig eksplosiv vækst i COVID-19-tilfælde beordrer alle borgere til at holde sig indendørs igen – en politisk urealistisk mulighed.

Det siger epidemiologen Michael Osterholm, der i sidste uge blev interviewet og udspurgt på Zoom af en gruppe studerende fra den jødiske organisation Hillel på Harvard University.

»Der blev virkeligt gjort en stor indsats i foråret for at få bugt med virussen, men vi gav slip for tidligt – inden vi havde kapacitet til at teste og kontaktspore nye udbrud. Det er derimod lykkedes i andre lande, som nu kan genåbne deres økonomier og nedkæmpe lokale udbrud. Det tog er desværre kørt for USA,« lyder epidemiologens foruroligende budskab.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg er nødt til at spørge. Hvad er fedmesyge?
"Nogle plejehjem i Florida og Texas rapporterer for eksempel en brat stigning i antallet af syge. Tilsvarende noteres flere positive test for mennesker med underliggende sygdomme som sukkersyge og fedmesyge"

Holger Nielsen, David Breuer, lars søgaard-jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar