Nyhed
Læsetid: 5 min.

USA’s kongres udtrykker stærk mistillid til teknologigiganters topbosser

Ved onsdagens høring om konkurrencelovgivning kom det frem, at både demokrater og republikanere – med forskellig begrundelse – er dybt foruroligede over den monopollignende dominans, som Facebook, Amazon, Apple og Google har opnået
I den varme stol til den næsten seks timer lange kongreshøring om konkurrencelovgivning i Washington var via videolink Amazons Jeff Bezos, Tim Cook fra Apple, Facebooks Mark Zuckerberg (billedet) og Sundar Pichai, administrerende direktør for Alphabet Inc., som er holdingselskab for Google.

I den varme stol til den næsten seks timer lange kongreshøring om konkurrencelovgivning i Washington var via videolink Amazons Jeff Bezos, Tim Cook fra Apple, Facebooks Mark Zuckerberg (billedet) og Sundar Pichai, administrerende direktør for Alphabet Inc., som er holdingselskab for Google.

Graeme Jennings

Udland
31. juli 2020

Verdens absolutte teknologitopbosser blev onsdag taget grundigt i skole af USA’s lovgivere: De har fået »alt for megen magt«, formidler fake news og »tager livet af« iværksætterlaget i amerikansk økonomi, lød de centrale kritikpunkter ved en lang kongreshøring i Washington.

Indkaldt via videolink var Amazons Jeff Bezos, Tim Cook fra Apple, Facebooks Mark Zuckerberg og Sundar Pichai, administrerende direktør for Alphabet Inc., som er holdingselskab for Google og dets datterselskaber.

I næsten seks timer blev de fire teknologichefer udsat for en byge af kritiske spørgsmål fra Kongressens underudvalg for konkurrencelovgivning.

Underudvalget har brugt over et år på at granske teknologigiganternes dominans over onlinetjenesternes verden. Det har resulteret i en undersøgelse, som omfatter 1,3 millioner dokumenter og bygger på interview, der tilsammen løber i hundredvis af timer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Det svære er hvordan man regulerer "intellektuel ejendom" for ikke at sige umuligt.

Arne Albatros Olsen

Start med at forbyde data indsamling og reklamer.
Så er den ged barberet.

Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Tina Peirano, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Ole Schwander, Ib Christensen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Det ville også øge batteriernes holdbarhed.

Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Alle data samlerne glæder sig til 5G upload hastighed.

Jørgen Wentzlau, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Hanne Utoft, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Ole Schwander

Torben Jensen - "intellektuel ejendom" - mener du dermed ytringer på sociale medier ..?

En pinlig omgang. Når politikere påstår, at de vil regulere en industri, som betaler får deres valgkampe.

Torben K L Jensen

Ole - Sådan kalder USA jo algoritmer,styresystemer,apps osv. som de siger Kina stjæler men i virkeligheden er udviklet i et samarbejde mellem chip-producenterne og software -udviklerne til internettet (det der er intellektuel ejendom som feks. bøger og musik) Ole - der er bare et stort men for stort set alle styre-systemer Android (Google) - macOS iOS (apple) opererer som "open scource" ingen regering i længden kan forbydes brugt af alle - også Kina og dermed Huawei.

Randi Christiansen

Ok, og det har lovgiverne i den af dem så højt besungne konkurrencestat ikke set komme?

Ib Christensen, Torben K L Jensen og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar

Kan techløverne godt deltage i det uden at grine?

Jørgen Wentzlau, Peter Knap, Torben K L Jensen, Tina Peirano og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

emil - kender du udtrykket : "Gode miner til slet spil" ?

joh Torben, det er nok ubekvemmeligt, at holdes i bur, men det er vist ikke tilfældet her, det kan jeg ikke forestille mig.

John Poulsen

tak, Arne Albatros Olsen.
For så er kun 3 af de 4 nævnte virksomheder berørt.
Det manglede da bare.