Nyhed
Læsetid: 4 min.

Biden og Trump vil fyre op under partiaktivister. Det bliver svært på virtuelle konventer

Normalt er de politiske konventer festlige begivenheder, der samler partiet om en præsidentkandidat og mobiliserer aktivister og vælgere. Det kan blive en udfordring under coronapandemien, hvor alle taler og begivenheder bliver virtuelle
En af de mest mærkværdige bommerter, der er blevet begået ved tidligere konventer, blev begået af Clint Eastwood på republikanernes partikonvent i Tampa, hvor skuespilleren i femten lange minutter førte en pinlig dialog med en tom stol, hvorpå man skulle forestille sig Obama sad. Dagen efter fyldte episoden medierne og afledte opmærksomheden fra præsidentkandidat Mitt Romney.

En af de mest mærkværdige bommerter, der er blevet begået ved tidligere konventer, blev begået af Clint Eastwood på republikanernes partikonvent i Tampa, hvor skuespilleren i femten lange minutter førte en pinlig dialog med en tom stol, hvorpå man skulle forestille sig Obama sad. Dagen efter fyldte episoden medierne og afledte opmærksomheden fra præsidentkandidat Mitt Romney.

Jason Reed

Udland
17. august 2020

Ingen blå, hvide og røde balloner, der falder fra loftet ned over præsidentkandidaten.

Ingen begejstrede tilråb eller hujen fra et levende publikum.

Ingen pengestærke donorer og lobbyister inviteret til cocktail parties. Ingen interview med kendte tv-værter på gulvet i ’convention hall’.

De to amerikanske partiers konventer bliver en tam affære i pandemiens år. Normalt løber de over fire dage og ender den sidste aften med kåringen af præsidentkandidaten.

I 2020 vil konventerne bestå af tv-transmitterede taler fra hvert partis førende politikere plus videointerview og seancer med partidelegerede og vælgere samt nogle overraskelser. Tidsrammen er begrænset: to timer hver aften over fire dage. De store tv-kanaler – ABC, CBS og NBC – har endda skåret transmitteringen ned til en time.

Demokraternes lægger ud mandag aften klokken 21 på USA’s østkyst (klokken tre om natten i Danmark). Republikanerne begynder mandag i næste uge.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her