Læsetid: 4 min.

Bidens progressive budskab på tv-konventet kan blive udvandet af hans appel til republikanere

Til Biden-kampagnens lettelse gik det første virtuelle partikonvent som smurt. Uden knurren i rækkerne samledes progressive og moderate demokrater og selv republikanere om Bidens kandidatur
På en restaurant i Milwaukee i Wisconsin kører demokraternes konvent på tv’et. Store dele af konventet er i år virtuelt på grund af coronapandemien.

På en restaurant i Milwaukee i Wisconsin kører demokraternes konvent på tv’et. Store dele af konventet er i år virtuelt på grund af coronapandemien.

Brian Snyder

19. august 2020

På demokraternes partikonvents første dag foldede præsidentkandidat Joe Biden en stor paraply ud og bød alle amerikanere indenfor – progressive demokrater, politiske moderate vælgere og selv republikanere.

Bernie Sanders, der har slået til lyd for en »politisk revolution« i USA, fik lige så lang taletid i det to timer lange velfungerende tv-show som republikaneren John Kasich, der er tidligere guvernør i svingstaten Ohio, og som var én af Donald Trumps rivaler i valgkampen 2016.

Der var interview på Zoom med en landmand, der kritiserede Trumps handelskrige, og indehaveren af et lille firma, som var blevet tvunget til at afskedige halvdelen af sin stab under coronakrisen.

Uden direkte at lægge skylden på Trump sagde den næringsdrivende: »Jeg fatter ikke, hvordan vi er havnet her. Vi er den mægtigste nation i verden. Hvis vi bare kunne arbejde sammen, ville vi kunne løse alle problemerne.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Bundgaard

De har ikke lært noget som helst af 2016 og Hillary Clintons tab. Deres "Vote blue no matter who" og valget af Biden, som præsidentkanditat, og hans valg af Kamala Harris som VP, er samme arrogante holdning, hvor man ikke lytter til folkehavet, men i stedet stopper den kandidat de rige donorer og DNC vil have, ned i halsen på vælgerne via manipulation fra medierne. En strategi de har prøvet, og som de tabte med i 2016.
Den seneste måling fra CNN, der er foretaget efter Biden valgte Kamale ser heller ikke for godt ud:

"The Aug. 12-15 national poll of registered voters showed Trump down just four points, with 46 percent against Biden’s 50 percent support and a 3.7 percent margin of error that put them in a virtual dead heat.
It captured a snapshot of the race during the first four days after Sen. Kamala Harris (D-Calif.) was named Biden’s running mate".
"Across 15 battleground states, the survey finds Biden has the backing of 49% of registered voters, while Trump lands at 48%".

Kurt Nielsen, Lars Løfgren, David Joelsen, Ervin Lazar, Hanne Utoft, Jan Jensen og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar

Ok, så Biden er ikke den perfekte kandidat, siger Michelle Obama. Men vælgere kan sætte deres lid til, at den 78 årige Biden kan lære og modnes.

Nej, det er bestemt ikke nogen lovprisning af Biden. Og heller ikke nogen særlig stor tiltro til en fremtid med ham som præsident.

Kurt Nielsen, Thomas Tanghus og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Søren Løvborg

FiveThirtyEight, som er en førende autoritet inden for amerikanske valgprognoser, giver p.t. Biden 73% chance for at vinde. Det kan lyde højt, men er det ikke. (Tværtimod er det, i sagens natur, tættere på 50-50 end på en sikker Biden sejr.) Til sammenligning gav de Clinton 71% i 2016.

https://projects.fivethirtyeight.com/2020-election-forecast/

Andre analyser er mere positive (fx siger The Economist lige nu 87%), men det er de samme medier der stolt forsikrede deres læsere om at Clinton med sikkerhed ville vinde i 2016 (fx The Economist: "[A Trump win] would be a very, very big upset [...] So yeah, Hillary’s got this.").

(Og alle disse forudsigelser ignorerer selvfølgelig det store spektrum i midten hvor Biden nok vinder, men ikke vinder med stor nok margen til at Trump og hans tilhængere accepterer nederlaget, og den deraf følgende risiko for borgerkrigslignende situationer.)

Allan S. K. Frederiksen

Der er ingen normale vælgere som kan forklare hvorfor man skulle stemme på Biden, uden at bruge Trump som en del af argumentet.
Folk sætter ikke Biden flag/skilte i deres haver, ingen har Biden badges, hatte eller stickers. Der er absolut ingen begejstring blandt vælgerne for Biden.
Der føres end ikke nogen seriøs valgkamp for Biden.

@Søren Løvborg
Når NY Times og flere meningsmålingsfirmaer har udtalt at de ikke kan få hvide arbejdere til at deltage i meningsmålingerne og når mange Trump støtter har udtalt at de ikke tør give udtryk for hvem de støtter, pga. frygt for repressalier, skal man være naiv hvis man stoler på meningsmålingerne.

Søren Løvborg

Allan, det må du uddybe. Det eneste jeg ser i NY Times er en tre uger gamle artikel, der konkluderer "there’s no serious evidence that the polls are systematically missing Republican voters", og en nyere artikel der konkluderer "it would be a huge leap to conclude that the country’s tense political dynamics are causing people to lie to pollsters in large enough numbers to explain Mr. Trump’s poor standing."
https://www.nytimes.com/2020/07/29/upshot/polls-political-party-republic...
https://www.nytimes.com/2020/08/16/us/politics/trump-polls.html

Men ja, man bør ikke kigge på rå meningsmålinger når nu FiveThirtyEight har en velafprøvet og detaljeret statistisk model der inkorporerer en lang række faktorer, herunder de mange usikkerheder ved meningsmålinger. Når denne model p.t. siger at Biden kun har 72% chance for at vinde er det jo netop udtryk for at den identificerer stor usikkerhed omkring resultatet.