Nyhed
Læsetid: 6 min.

Eksplosionen i Beirut kunne ikke være kommet på et dårligere tidspunkt

Den katastrofale eksplosion i Libanons hovedstad, Beirut, rammer et land, der i forvejen er ved at kollapse. Mens kornsiloer er gået op i røg, regner Red Barnet med, at en halv million af byens børn i forvejen går sultne i seng efter coronakrisen. For slet ikke at tale om det krigshærgede Syrien, som også er afhængig af humanitær hjælp, der går gennem havnen
Tirsdagens eksplosion smadrede alt i nærheden af havnen i Beirut. I sidste uge erklærede Red Barnet, at en halv million af Beiruts børn går sultne i seng som følge af coronakrisen, og mange frygter nu, at eksplosionen vil forværre situationen. 85 procent af Libanons korn blev opbevaret i de siloer, der stod ved havnen.

Tirsdagens eksplosion smadrede alt i nærheden af havnen i Beirut. I sidste uge erklærede Red Barnet, at en halv million af Beiruts børn går sultne i seng som følge af coronakrisen, og mange frygter nu, at eksplosionen vil forværre situationen. 85 procent af Libanons korn blev opbevaret i de siloer, der stod ved havnen.

Ritzau Scanpix

Udland
6. august 2020

Chokbølgen fra den store eksplosion ved Beiruts travle havn har lagt store dele af Libanons hovedstad i ruiner. Butikker, restauranter og cafeer, der netop var ved at komme sig efter pandemien, er smadret.

Over 100 mennesker meldes døde, og mere end 4.000 er såret. Op til 300.000 er blevet hjemløse, og blodbankerne mangler blod til de mange sårede.

Et helt distrikt i byen, som engang gjorde Beiruts vilde natteliv legendarisk blandt araberne i Mellemøsten, er udslettet. Chok, vrede, og sorg dominerer Libanon, som officielt har erklæret to ugers undtagelsestilstand efter en længerevarende økonomisk krise, der har øget fattigdommen.

»I årtier var vi kendt som det østlige Middelhavs mest festlige folk. Selv under borgerkrigen kunne vi feste til den lyse morgen. Men i disse dage er alt bare mørke. Der er virkelig langt mellem latterbrølene,« siger Abu Mazen, en 61-årig libaneser over telefonen fra Beirut.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Ammoniumnitrat. Hvor meget af den gødning ligger så lige på lager i større mængder i bynært område i Danmark? Det er vel en meget almindelig kemikalier, som bruges til gødning inden for alle konventionelle landbrug. Egentlig chokerende at 2.750 tons af det stof så at sige ligger på lager i 6 år midt i en millionby.