Nyhed
Læsetid: 10 min.

Grækenland anklages igen for ulovligt at tvinge asylansøgere ud af Europa og tre andre historier fra verden

I et brud på internationale konventioner og EU-lov sender de græske myndigheder angiveligt asylansøgere retur til Tyrkiet i gummibåde
Flere gange i år er Grækenland blevet anklaget for brutalt at holde migranter og flygtninge fra at krydse EU’s ydre grænse.

Flere gange i år er Grækenland blevet anklaget for brutalt at holde migranter og flygtninge fra at krydse EU’s ydre grænse.

Bulent Kilic

Udland
22. august 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Grækenland anklages igen for ulovligt at tvinge asylansøgere ud af Europa

Grækenland anklages for i al hemmelighed og illegalt at tvinge asylansøgere tilbage i overfyldte gummibåde og sende dem retur mod Tyrkiet. Inden for de seneste måneder skulle mindst 1.072 migranter på denne måde i strid med både internationale konventioner og EU-love være blevet smidt ud af Europa uden at få deres ansøgning om asyl behandlet.

Det rapporterer The New York Times, som har analyseret beviser og oplysninger fra en lang række kilder, deriblandt menneskerettighedsorganisationer, akademikere og den tyrkiske kystvagt, som har reddet en række flygtninge og migranter, der er blevet presset tilbage over Det Ægæiske Hav.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Støt grækerne, og tag de flygtninge til DK