Læsetid: 5 min.

Hvorfor er det egentlig Belgien, der har flest coronadøde pr. indbygger?

Coronasmitten spreder sig igen i Belgien, hvor min familie bor, så nu har vi alle sammen fået masker på. Selv tiggerne. Belgien er stadig det land i verden med flest døde pr. indbygger, men hvorfor egentlig?
Coronasmitten stiger i voldsomt i Belgien, især i Antwerpen, som har indført udgangsforbud mellem 23.30 og 06.00. En slags nedlukning light.

Coronasmitten stiger i voldsomt i Belgien, især i Antwerpen, som har indført udgangsforbud mellem 23.30 og 06.00. En slags nedlukning light.

Nick Hannes

5. august 2020

Jeg skulle egentlig bare købe noget insektspray og et gardin, men det føltes som at stå i kø til et diskotek. Byggemarkedet havde lavet en lang afspærring af reb ude på parkeringspladsen, og her stod vi i slange med ansigtsmasker og halvanden meters afstand. Butikken må kun have et bestemt antal kunder ad gangen, så byggemarkedet gør ligesom supermarkederne: Der står en slags dørmand ved indgangen med handsker og maske, som afspritter indkøbsvogne, og som med et alvorligt nik lukker den næste i køen ind, når der er kommet en anden kunde ud.

Lige nu spreder corona sig igen i Belgien. Der er over 500 nye smittede om dagen, det er særlig slemt i Antwerpen i nord. Så i sidste uge blev masker gjort obligatorisk, og der er kommet en masse tiltag, der skal mindske den sociale kontakt.

Alle har masker på nu. Selv tiggerne.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Jim Q Holm
 • Signe Holsteen
 • Jesper Eskelund
 • Steffen Gliese
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Katrine Damm
 • Eva Schwanenflügel
 • Thomas Tanghus
 • David Zennaro
 • Ete Forchhammer
Jim Q Holm, Signe Holsteen, Jesper Eskelund, Steffen Gliese, Maj-Britt Kent Hansen, Lise Lotte Rahbek, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, David Zennaro og Ete Forchhammer anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mads Kjærgård

Tja, køb en atombunker og luk jer inde og kom frem om 100 år. Så slipper vi! Men måske fordi Belgien har en høj befolknings densitet!