Læsetid: 3 min.

Jimmy Lai: Jeg har altid vidst, at jeg ville havne i fængsel

Efter at demokratiforkæmper og avisudgiver Jimmy Lai mandag morgen blev arresteret af Hongkongs politi, lagde The New York Times hans seneste kommentar fra maj måned op på deres hjemmeside. Her forudser han sin egen anholdelse
Beijing har definitivt opgivet at få det til at se ud, »som om man ikke blander sig« i Hongkongs anliggender, skrev Jimmy Lai i maj. Mandag blev han ført bort fra sit hjem af sikkerhedsstyrker.

Beijing har definitivt opgivet at få det til at se ud, »som om man ikke blander sig« i Hongkongs anliggender, skrev Jimmy Lai i maj. Mandag blev han ført bort fra sit hjem af sikkerhedsstyrker.

Paul Yeung

11. august 2020

Det var historien om en bebudet anholdelse, da demokratiforkæmperen og avisudgiveren Jimmy Lai mandag morgen blev arresteret af Hongkongs politi. I en kommentar i The New York Times fra sidst i maj forudså han, at det kunne ske når som helst. Lai skrev indlægget som en reaktion på, at Kinas Nationale Folkekongres netop havde erklæret sin hensigt om at indføre en ny national sikkerhedslov i Hongkong.

30. juni blev loven vedtaget enstemmigt og trådte omgående i kraft. Herefter var det ifølge ham selve alene et spørgsmål om tid, hvornår han ville blive fængslet.

Med den nye sikkerhedslov ville en ganske anden retstilstand blive indført i Hongkong, forudser Lai i kommentaren: Loven markerer, at det er forbi med »ytringsfriheden og mange af de personlige friheder, som er så værdsat i byen«, skriver han.

Retsstatsprincipper ville blive erstattet af princippet om, at den, der har magten, også sætter retten: »Det kinesiske kommunistparti ville fremover være ene om at diktere spillereglerne«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Erik Karlsen
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
Olaf Tehrani, Erik Karlsen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu