Læsetid: 5 min.

Kamala Harris skal sikre Joe Biden en jordsskredssejr med hjælp fra kvinder og minoriteter

Demokraterne er skræmte over udsigten til, at Trump og republikanerne snyder sig til en sejr til præsidentvalget. Derfor blev der på tv-konventets tredje dag lagt stor vægt på at få vælgerne til at stemme før valgdagen
Joe Bidens valg af Kamala Harris skal først og fremmest ses i det lys, at hun kan inspirere Det Demokratiske Partis mest trofaste vælgergrupper – kvinder og minoriteter – til skabe en tsunamibølge af stemmer og vinde både Det Hvide Hus og et flertal i Kongressens to kamre.

Joe Bidens valg af Kamala Harris skal først og fremmest ses i det lys, at hun kan inspirere Det Demokratiske Partis mest trofaste vælgergrupper – kvinder og minoriteter – til skabe en tsunamibølge af stemmer og vinde både Det Hvide Hus og et flertal i Kongressens to kamre.

Roshni Khatri

21. august 2020

Joe Biden og hans vicepræsidentkandidat, Kamala Harris, er skræmte. De er bange for, at det vil lykkes præsident Donald Trump at blive siddende i Det Hvide Hus uden at have vundet præsidentvalget i november.

»Hvorfor vil republikanerne hindre os i at stemme? Hvad er de bange for,« spurgte Harris i det første indslag på det demokratiske partikonvents tredje dag.

Vicepræsidentkandidaten gav ikke selv noget svar, men det var ikke svært for millioner af tv-seere at fortolke hendes budskab. Harris stod foran nogle store kasser med postnumre på. Skulle det monstro forestille at være et postkontor i en eller anden svingstat?

I sidste uge bekendtgjorde den af Trump nyligt udnævnte generaldirektør for USA’s postvæsen, at et tiår med løbende underskud tvang ham til at gennemføre drastiske besparelser. Og det skulle ske netop i et efterår, hvor postkontorerne må ruste sig til at håndtere en overflod af brevstemmer fra vælgere, der ikke tør gå til urnerne midt i en pandemi.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Ete Forchhammer
Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Det er også årsagen til, at kvindelige afroamerikanske skuespillere har været ordstyrere på tv-konventets tre første aftener (...)"

Ehm.. Eva Longoria er nu latina..