Baggrund
Læsetid: 5 min.

»Man kan ikke beskytte sig mod virussen, når man deler toilet med 50 familier«

Pandemien har ramt Indiens enorme slumbyer hårdt – og blottet dybe og indgroede sociale skel, som landets middel- og overklasse i årtier havde vænnet sig til at ignorere
En kvinde testes for COVID-19 i Mumbai-bydelen Dharavi, Asiens største og mest koncentrerede slumområde med over en halv million mennesker på blot 2,3 km².

En kvinde testes for COVID-19 i Mumbai-bydelen Dharavi, Asiens største og mest koncentrerede slumområde med over en halv million mennesker på blot 2,3 km².

Francis Mascarenhas

Udland
4. august 2020

DELHI – Det har været en stor omvæltning for Anisa Agarwal, at hun under coronakrisen pludselig selv har skullet lave mad, gøre rent og købe ind. Anisa Agarwal er gift med en velhavende teglfabrikant – og bosat i Delhis mondæne Gulmohar Park-kvarter – og er vant til hjælp fra en kok, en stuepige og en chauffør. Det har pandemiudbruddet sat en stopper for. 

Selv om hun er afhængig af sine tjenestefolk, har 44-årige Agarwal i de seneste fire måneder ikke tilladt dem i sit hjem.

»De bor i så overfyldte rum, at jeg ikke kan være sikker på, at de ikke er smittebærere. Jeg ved godt, at de prøver at være forsigtige. Men på grund af deres boligforhold er det umuligt. Social afstand og hyppig håndvask kan ikke lade sig gøre,« siger Agarwal.

Da Indiens nedlukning blev lempet, pressede nogle af Agarwals venner på for, at hun i det mindste tog chaufføren tilbage – det ville gøre hendes hverdag lettere, mente de.

Men det afviste hun. Og insisterede på, at en mand, som deler et værelse med seks andre personer, ville udsætte hende for smittefare.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Mikkelsen

38.000 døde i juli måned med covid-19 - ikke af, men med - ud af en befolkning på 1,5 mia. Gad vide hvor mange, der er døde af sult som følge af restriktionerne i samme periode?

Erik Karlsen, Arne Albatros Olsen, Ole Schwander og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det ser ud til at gamle engelske kolonier klarer sig ad helvede til - alle som én også USA.

Steffen Gliese, Poul Erik Riis og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Boligforhold er den afgørende faktor ved alle epidemier. Koleraen og den spanske syge trives bedst under ringe boligforhold. Vi ved det udmærket godt!

Steffen Gliese og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Amrit Dhillon

Jeg har været ret træt af Indien, lige siden jeg så "Slumdog Millionaire".

Okay - det er en film; men det visuelle indtryk forstærkes gevaldigt af nyhedsartikler fra landet - og nu senest denne artikel.

Men Indien betragtes i almindelighed som et demokrati, så hvordan kan den herskende klasse bare ignorere de mange besiddelsesløse ??

Svaret blæser i vinden; men det kan helt evident sagtens lade sig gøre, som sidst illustreret da Narendra Modi bare lukkede landet ned i foråret - uden kompensation af nogen art til de millioner af daglejerfamilier, der fuldstændigt lever fra hånden til munden.

Al offentlig transport blev ligeledes lukket ned, så de besiddelsesløse kunne ikke engang rejse hjem til landsbyen, hvor der måske var føde at få - de måtte blive i slummen og håbe på de private velgørende organisationer, der selvfølgelig blev løbet helt over ende.

Og Anisa Agarwals kok, stuepige og chauffør .... mon de ser skyggen af en Rupi fra Anisa Agarwal, mens de er udelukket fra at arbejde i hendes hjem ??

Allerede ved at stille spørgsmålet er man sikker på at udløse et latterbrøl i den herskende klasse.

Steffen Gliese, Ole Schwander og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

"Dansk corona-vaccine vil være den bedste – ikke den første"

Kan man læse på ing.dk. En vaccine er langt fra bare en vaccine. Når en vaccine af høj kvalitet, som f.eks. vaccinen mod mæslinger, er færdigudviklet om måske nogle år, bør den gives gratis til alle verden over. Ellers vil pandemien fortsætte i årtier.

Steffen Gliese

I det mindste var et gammeldags rigmandshjem ét, hvor tyendet boede og på den måde kunne være relativt beskyttet, hvis man ellers isolerede enheden (hvilket vil være ganske svært i en storby, men ganske let på selvforsynende landsteder).

Ole Arne Sejersen

Nok engang er min kommentar blevet bortcensureret.
Jeg udtrykte blot min undren over i den digitale udgave af avisen at at opleve Information.dk i rollen som ludderkarl.
Ludderens annonce er osse blevet fjernet.
Et sandt billede af virkeligheden ønskes åbenbart ikke.

Så der er nogle mia for mange på jorden.

"Det ser ud til at gamle engelske kolonier klarer sig ad helvede til - alle som én også USA."

Som i New Zeealnd, Canada og Irland?