Analyse
Læsetid: 4 min.

Kan den kompetente og kedelige SPD-krisemester Olaf Scholz overtage Merkels post? Næppe

Med kåringen af finansminister Olaf Scholz som SPD’s kanslerkandidat er den tyske valgkamp pludselig skudt i gang. Men med et tvungent venstresving kan den rutinerede og kriseprøvede Scholz næppe hive det tyske socialdemokrati ud af dets dybe nedtur
Scholzomat som kansler? Siden 2005 har alle SPD-kandidater – Schröder, Steinmeier, Steinbrück og Schulz – fået valgprygl af Merkel. Nu tager finansminister Olaf Scholz kampen op mod CDU/CSU, men selv om det post Merkel er en helt ny partipolitisk kabale, virker splittelsen i SPD uovervindelig selv for så kompetent en kandidat som Scholz.

Scholzomat som kansler? Siden 2005 har alle SPD-kandidater – Schröder, Steinmeier, Steinbrück og Schulz – fået valgprygl af Merkel. Nu tager finansminister Olaf Scholz kampen op mod CDU/CSU, men selv om det post Merkel er en helt ny partipolitisk kabale, virker splittelsen i SPD uovervindelig selv for så kompetent en kandidat som Scholz.

Fabrizio Bensch

Udland
12. august 2020

»Definitionen af vanvid er at blive ved med at gøre det samme og alligevel forvente et nyt resultat.«

Få minutter efter at ledelsen i det tyske socialdemokrati SPD mandag havde kåret Tysklands karismafattige, men kompetente finansminister og vicekansler Olaf Scholz som partiets kanslerkandidat efter Merkel, hev Victor Perli fra venstrefløjspartiet Die Linke dette Einstein-citat op af hatten på Twitter.

Citatet er et godt eksempel på, hvordan alle andre partier i Tyskland lynhurtigt positionerede sig i forhold til SPD og de mulige regeringskoalitioner efter valget i sensommeren 2021, hvor Merkel definitivt forlader skuden – efter 16 år med Merkel og 12 år med store regeringskoalitioner mellem CDU/CSU og SPD vil det ændre hele kabalen i tysk partipolitik.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Mathias Sonne

Vi skal jo til at vænne os til, at vi selv skal klare skærene uden Merkel - og uden USA !!

EU_Observer har en artikel i dag om en krig, der åbenbart nær var startet imellem Grækenland og Tyrkiet for blot et par uger siden:

https://euobserver.com/news/149131?utm_source=euobs&utm_medium=email

Striden omhandlede selvfølgelig olie- og gasudvindingsrettigheder i Det Ægæiske Hav.

Anyway .... begge parter ringede ikke til Washington, men til Berlin for at få gydet olie på vandene, og det lykkedes for Merkel, just hjemkommet fra EU's 4 dages budgetmøde, at dæmpe gemytterne.

Vi må håbe, at Merkels efterfølger vil vise sig at være tilsvarende cool-headed.