Læsetid: 5 min.

Libanons regering er gået af efter eksplosionen – men kaos startede lang tid før. Forstå hvorfor

Vreden efter eksplosionen ved Beiruts havn har tvunget regeringen til at træde tilbage. Men magteliten pønser på business as usual – for intet tyder på ægte reformer forude
En libanesisk familie begraver deres søn, som døde under eksplosionen i Beirut. Libanons premierminister Hassan Diab meddelte mandag, at han træder tilbage. Regeringens afgang kommer, efter at den libanesiske protestbevægelse – der strømmede på gaderne i efteråret 2019 – har fået fornyet energi i kølvandet på eksplosionen på havnen.

En libanesisk familie begraver deres søn, som døde under eksplosionen i Beirut. Libanons premierminister Hassan Diab meddelte mandag, at han træder tilbage. Regeringens afgang kommer, efter at den libanesiske protestbevægelse – der strømmede på gaderne i efteråret 2019 – har fået fornyet energi i kølvandet på eksplosionen på havnen.

Diego Ibarra Sanchez

12. august 2020

I en meget kort tale mandag meddelte Libanons premierminister Hassan Diab, at han træder tilbage, så han kan »stå sammen« med libaneserne og kæmpe for forandring side om side med »folket«.

»Denne regering træder tilbage. Må Gud beskytte Libanon,« sagde han.

Regeringens afgang kommer, efter at den libanesiske protestbevægelse – der strømmede på gaderne i efteråret 2019 – har fået fornyet energi i kølvandet på eksplosionen i Beiruts havn forårsaget af 2.700 ton ammoniumnitrat. En eksplosion, som indtil videre har kostet mere end 200 mennesker livet, såret over 5.000 og gjort 300.000 hjemløse.

Regeringens afgang vil dog næppe tilfredsstille protestbevægelsen.

Halvdelen af Beirut er i ruiner, byen mangler vand, landet har enorme elektricitetsproblemer, der er skrald på gaderne, og mange libanesere har på grund af den økonomiske krise mistet deres job, indkomst og opsparing.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Christian Mondrup
  • Bjørn Pedersen
  • Ervin Lazar
  • David Zennaro
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Maj-Britt Kent Hansen, Christian Mondrup, Bjørn Pedersen, Ervin Lazar, David Zennaro og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer