Note
Læsetid: 1 min.

Mediechef frigivet mod kaution i Hongkong

Mandag morgen blev mediechefen og demokratiforkæmperen Jimmy Lai anholdt, men er efter 36 timer blevet frigivet igen. Han var udtalt kritiker af den nye sikkerhedslov, som blev indført i juni
Jimmy Lai, som mandag morgen blev anholdt, er nu igen blevet frigivet mod kaution i Hongkong.

Jimmy Lai, som mandag morgen blev anholdt, er nu igen blevet frigivet mod kaution i Hongkong.

Anthony Wallace

Udland
13. august 2020

Avisudgiveren og demokratiforkæmperen Jimmy Lai er efter 36 timer ude af detentionen i Hongkong. Han blev anholdt mandag morgen under anklager om at have samarbejdet med fremmede magter og dermed forbrudt sig mod byens nye, strenge sikkerhedslov.

Prisen for at gå fri var 407.000 kroner i kaution. Imens fortsætter sagen imod ham og andre ledende skikkelser fra avisen Apple Daily, der er det ubetinget største ud af få Kina-kritiske medier i Hongkong.

Avisens værdi på børsen i Hongkong steg efter anholdelsen med over 1.000 procent efter aktieopkøb fra støtter og sympatisører. Den 72-årige mediechef vendte onsdag tilbage til redaktionslokalerne på Apple Daily, hvor han takkede for støtten og forsikrede, at avisen ville fortsætte sit virke.

Jimmy Lai har i årevis været en udtalt kritiker af Kinas kommunistparti. Han er den hidtil mest højtprofilerede demokratiforkæmper anholdt for brud på den nye sikkerhedslov, der blev indført ved udgangen af juni.

Da han mandag blev arresteret, lød det fra Hongkong-kontoret under den kinesiske regering, at en hård straf til Jimmy Lai var »et uundgåeligt krav fra retsstaten«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her