Læsetid: 4 min.

På Trumps konvent er Amerika ’det forjættede land’, Bidens Amerika er socialisme og pøbelstyre

Trump er bagud i meningsmålingerne. Derfor prøver republikanernes partikonvent i denne uge skabe en optimistisk fortælling om præsidentens resultater. På førstedagen gik meget af tiden dog med at tegne et ideologisk fjendebillede af demokraterne og Joe Biden
Donald Trump er blevet voldsomt kritiseret for sin håndtering af coronapandemien. Det forsøger han nu at rette op under det republikanske partikonvent.

Donald Trump er blevet voldsomt kritiseret for sin håndtering af coronapandemien. Det forsøger han nu at rette op under det republikanske partikonvent.

David T. Foster III

26. august 2020

Præsident Donald Trump ved, at hans ømme punkt i valgkampen mod demokraten Joe Biden er hans håndtering af en coronakrise, som 70 procent af de amerikanske vælgere misbilliger.

Det var derfor ikke overraskende, at flere talere på det republikanske partikonvents første dag bestræbte sig på at præsentere Trumps indsats mod pandemien i et positivt lys.

Men det meste af det to og en halv time lange tv-program blev viet til massive angreb på Biden og hans makker, Kamala Harris. De blev beskyldt for at ville forvandle Amerika til et »socialistisk samfund« og lade en »pøbel« af urostiftere og venstreradikale aktivister overtage kontrollen fra politiet i landets storbyer.

Efter demokraternes dystre beskrivelse af USA under Trump på deres partikonvent i sidste uge havde republikanerne stillet i udsigt, at de på deres konvent ville male et optimistisk billede af Trumps Amerika som »det forjættede land«.

Det skete efter en typisk republikansk drejebog – dog med en kant og tilføjet Trump-æraens svulstige overdrivelser.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Knap
Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lad os håbe at Biden vinder, hvilket der heldigvis er meget, der tyder på.

Det er en presset mand, som ikke kan tale om sine egne bedrifter og i mangel på samme, må nedgøre sin konkurrent med stærkt fordrejede argumenter.

Biden er af en helt anden og langt mere reel støbning end Trump. Det er forhåbenlig ved at gå op for tilstrækkelig mange amerikanere, så vi kan få valgt en fornuftig amerikansk præsident til november.

På trods af Fox and Friends stærkt fordrejede propaganda og på trods af QAnons vanvittige konspirations teorier, som mange af Trumps kernevælgere tror på, så MÅ fornuften da sejre til sidst!!

Janus Agerbo, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Søren Cramer Nielsen, Nette Skov, Alvin Jensen, Steen Bahnsen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Trump har været en total fiasko som præsident, og det var han jo også som forretningsmand. Han skulle være gået konkurs 5-6 gange, indtil han optagede, at det var meget lukrativt at sælge fast ejendom på en meget lyssky måde:

Regel nr. 1 - hvis du ikke vil med virke til hvidvaskning af penge ved salg af fast ejendom er: "Kend din kunde." Hvis du ikke ved hvem den virkelige kunde er, fordi han/hun gemmer sig bag en kæde af skuffeselskaber, der ejer andre skuffe selskaber, så skal du ikke handle med ham.

Trump var blandt de allerførste (nr. 2 i New York) til at blæse på ovennævnte regel.
Herved løb han en meget stor risiko for at medvirke til at hvidvaske penge. Og han har tjent styrtende på netop dét: At sælge fast ejendom til stråmænd, hvor den egentlige køber var ukendt, fordi han/hun gemte sig bag en lang række skuffeselskaber.

F.eks. solgte Trump et golf ressort til 79 mio $ - og de blev betalt kontant!!!!
Hvis ikke det lugter langt væk, så....
Her var det dog muligt at opspore køberen, som viste sig at være en russisk oligark.

Don Trump Jr., som harcelerer mod Biden ifølge artiklen, har tidligere sagt, at en uforholdsmæssig stor andel af de penge, som strømmer ind i The Trump Organisation kommer fra Rusland. Hvorfor er Trump tilsyneladende bange for Putin, og hvorfor nægter han at udlevere sine "tax-returns"?

Forhåbentlig vinder Biden til November, og så kan man håbe på et retsopgør med Trump om den måde, som han har tjent sine mange penge på. Der er meget som tyder på, at en del af formuen ikke er tjent på ærlig vis.

Læs mere her:
https://newrepublic.com/article/143586/trumps-russian-laundromat-trump-t...
https://www.wired.com/story/if-trump-is-laundering-russian-money-heres-h...

Anker Heegaard, Tommy Clausen, Janus Agerbo, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Peter Knap, Nette Skov, Steen Bahnsen, Alvin Jensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Jeg synes det minder om hjernevask som tidligere i historien, de er jo helt gak gak de hylende kvinder, som tiljubler ham. Han har gjort gode ting, ok, siger nogle republikanere herhjemme, ???? men hele hans personlighed er forkvaklet og politik fatter han ikke en brik af. Han er en katastrofe på den post og jeg håber og beder til han taber.

P.G. Olsen, Tommy Clausen, Janus Agerbo, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Lisbeth Glud, Ole Svendsen, Nette Skov, Steen Bahnsen, Alvin Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvis Trump vinder taber demokratiet og dermed et land Danmark ikke bør støtte.

hannah bro, Anker Heegaard, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Helle Walther, Søren Cramer Nielsen, Steen Bahnsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Republikanerne har vundet den brede amerikanske arbejderklasse. Demokraterne er et eliteparti - det er Republikanerne selvfølgelig også, men de lader i det mindste som om de bekymrer sig om den amerikanske arbejder og middelklasse. Så længe Biden kun taler til den progressive overklasse, og til deres mærkesager, så kan man stadig forvente en Trump sejr. Rørende kampagner om "diversity" giver ikke mad på bordet, skaber ikke arbejdspladser i sigte. Det er et projekt mest for dem, der allerede har jobsikkerhed og er økonomisk sikret. Det skal han og hans kampagne anerkende, hvis ikke de vil begå samme fejl som Clinton gjorde.

René Arestrup, Miklôs Tōtfalusi, Finn Thøgersen, Trond Meiring, Torben K L Jensen, Claus Nielsen, Helle Walther, Randi Christiansen, Mads Kjærgård, michael andersen og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Ole Svendsen, du skriver en masse negative ting om Trump. Hvorfor egentligt?
Vi kan hurtige blive enige om, at Trump er en mand, som du eller jeg ville have som førstevalg.
Men problemet er "hvad er alternativet?"
Du, jeg og andre kan svine Trump til indtil November. Men hvorfor har Democraterne ikke en bedre kandidat end gamle Joe Biden? (Svar fordi de forventer at tabe) Og hvad vil Biden egentligt - ud over at vinde over Trump. Det savner jeg at høre meget mere om.
Min forventning er, at vi har Trump indtil 2024.

Jens Mose Pedersen

Trump kan sagtens vinde. Vær lidt realistisk i stedet for bare at håbe han forsvinder.
Det drejer sig ikke om at få flest stemmer. Det drejer sig om at få flest valgmænd.
Hvis han kan vinde i 3-5 svingstater er den hjemme. Hans kampange har 3000 datapunkter for hver amerikaner i svingstaterne og kan lave personligt targetet sociale medie angreb på hvert enkelt. Der bliver gjort alt for at forhindre demokrater i at stemme. Valgdistrikterne er indrettet efter at gøre det lettest for republikanerne at få flertal.

Michael Friis, Janus Agerbo, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Claus Nielsen, Anders Reinholdt, Alvin Jensen, Carsten Svendsen, Ole Svendsen og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Måske man skulle følge med i det republikanske konvent alligevel. Hvis de kan se Joe Biden forvandle Amerika til et socialistisk samfund, så er der måske noget man har overset.

Ihvertfald ved vi nu hvad begge partier frygter mest og hvorfor venstrefløjen skulle starte deres eget parti i stedet for altid at skulle stemme på den mindst modbydelige.

Trond Meiring, Mogens Holme, Hanne Utoft, Randi Christiansen, Alvin Jensen og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

@ Michael Friis
Alternativet til Trump er Joe Biden. Han er ikke en idéel kandidat, men en mand, som formår at forene og er meget pragmatisk i sin ledelses stil. Han lader til at besidde alm. empati og ordentlighed. Han er rykket noget til venstre i forhold til hvor Demokraterne lå for få år siden.
Men ikke længere, end at han også kan tiltrække moderate republikanske vælgere. Han har nedsat en taskforce som inkluderer tidligere rivaler, heriblandt Sanders, til at formulere en politik for USA, hvis han skulle blive valgt som præsident.

Biden er dog ikke blændende heller, jeg kan komme i tanke om flere demokrater, der ville have gjort det bedre. Personligt ville jeg have fortrukket Sanders, men han er jo desværre ikke længere en mulighed, fordi demokraternes establishment rottede sig sammen mod ham (igen, igen).

I forhold til Trumps håbløse ageren, er jeg dog overbevist om, at Joe Biden vil føre en langt mere afbalanceret politik, af de grunde jeg nævner ovenfor.

@Jens Mose Pedersen
Enig! Intet kan tages for givet. Trump kan stadig overraske, så det er afgørende, at demokraterne lykkes med at få tilstrækkelig mange til at stemme på Biden, især i svingstaterne. Det er hårdt arbejde for demokraterne indtil november.

@Jens Mose Pedersen
"Valgdistrikterne er indrettet efter at gøre det lettest for republikanerne at få flertal."

Ja det er et rodet valgsystem, som de har,
Men sådan som jeg forstår det, så er det, så storbyerne ikke sidder på magten, derved har landdistrikter flest valgmænd, så det ikke er indbygger antallet der bestemmer alt, i kampen om stemmer.

Selvom områders indbyggerantal har ændret sig, og uden tvivl godt kunne bruge en opdatering

"Der bliver gjort alt for at forhindre demokrater i at stemme."
Du må meget gerne uddybe.

Anders Reinholdt

@Jens Jensen
Det er ikke så meget vægtningen af landdistrikterne - det er den syrede og lettere vanvittige inddeling af valgkredsene, der kan tilrettelægges således, at en kandidat kan vinde mandatet uden at have flertal af stemmerne i et distrikt; hvis vedkommende vinder flertallet af kredsene med et snævert flertal, og et taber et mindretal af kredsene stort er det muligt at vinde mandatet uden flertal. Det er blandt andet derfor Trump kunne vinde præsidentvalget selvom Clinton fik 3 mio, flere stemmer. Hvis du kigger på et kort over grænsedragningen af valgkredsene i visse byer/distrikter, så ligner det en vægelsindet slange på druk. Det er helt absurd.

Angående det at forhindre visse vælgere i at stemme, så er der ved hvert valg eksempler på valgsteder, hvor der er for mange indskrevne. Det betyder lange kødannelser og en relativt stor gruppe der ikke kan nå at afgive stemmerne inden valgstedet lukker. Det foregår ikke overraskende især i valgkredse, hvor der er mange sorte = overvejende demokratiske vælgere.

I tillæg til det, så er USA et af de få demokratier i verden, hvor straffede personer kan miste stemmeretten. Der er forskel på staterne, men samlet set er det en meget stor gruppe af fortrinsvis demokratiske vælgere, der bliver holdt uden for indflydelse.

Demokratiet i USA humper afsted - og så er vi ikke engang begyndt at tale om pengenes og propagandaens indflydelse.

Bjørn Pedersen, Mogens Holme, Tommy Clausen, Janus Agerbo, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

At Joe Biden og Donald Trump skal gøre op om præsidentposten i USA, må da være et sikkert tegn på at lortet er ved at implodere.

Jeg mener - der er over 300 mio mennesker, og så skal en af de to lede landet? Det ser sort ud for USA..

Michael Friis, Mogens Holme, Jane Doe og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

"... lukke munden på det stille flertal..." - er der virkelig ikke nogen, der kan hjælpe Junior? Hans øvrige ekstremt usande påstande, såsom at Biden vil forbyde kirkegang, burde ingen lytte til uden at få ondt i ørerne - og af knægten, som jo ikke selv har valgt sit ophav. Han er blevet et godt billede på trumpismens radikale nihilisme.