Læsetid: 12 min.

Seks forhandlinger vil dette efterår give svar på, hvor grøn regeringen er

De kommende måneder skal Folketinget igennem en lang række klimaforhandlinger om alt fra CO2-reduktioner i landbrug og transport over en grøn skattereform til reduktion af det danske forbrug af biomasse. Information spørger her partierne med de afgørende stemmer om, hvor de stiller sig i forhandlingerne, og om de allerede nu har nogen løsningsforslag
De kommende måneder skal Folketinget igennem en lang række klimaforhandlinger om alt fra CO2-reduktioner i landbrug og transport over en grøn skattereform til reduktion af det danske forbrug af biomasse. Information spørger her partierne med de afgørende stemmer om, hvor de stiller sig i forhandlingerne, og om de allerede nu har nogen løsningsforslag

Illustration: Sara Houmann Mortensen

24. august 2020

Sommeren går på hæld, og det politiske efterår er så småt begyndt. I sidste uge var det store nummer en ny ordning for tidlig pension, men nu er det klimaets tur, og der er seks områder, hvor regeringen skal tage føringen i dette efterår, hvis ikke den skal ende som en grøn fiasko.

Men hvor stiller partierne sig i forhandlingerne, og har de allerede nu bud på løsninger? Det har Information spurgt klimaordførerne fra Venstre, De Konservative, De Radikale og Socialdemokratiet om. Vi begynder med den grønne skattereform.

En grøn skattereform

Da Folketingets partier i juni vedtog den såkaldte klimalov, blev de samtidig enige om at lave en grøn skattereform med en CO2-skat, der skal gøre det mere attraktivt at vælge grønne løsninger frem for sorte.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Marianne Stockmarr
  • John Scheibelein
  • Ervin Lazar
Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, John Scheibelein og Ervin Lazar anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Det er ikke tilfældigt, at der i folketinget er en bred enighed om fremmed hetz lige nu!

Jeg forstår glimrende hvorfor folketinget benytter denne chance til at fare op over det faktum, at de nu meget omtalte utilpassede drenge, for regeringen og oppositionen har flere tusinde gange, muligvis titusinder gange i medierne over årene, udstillet vores omtalte drenge og problemerne de unge har, vel at mærke uden at løse problemerne, det er et tilbagevenden strukturelt emne for, så at sige hele folketinget, fra holdningen til ønsket om hjemsendelse af mange af deres forældre, til holdningen til de mange druknede familier på Middelhavet, de omtalte drengene er politisk guld værd, som et politisk skræmmebillede og vores omtalte drenge bliver brugt politisk igen og igen og tusinde gange igen.

Det mest ynkelig ved dagens folkevalgte racister er, at de ikke vil vedgå, at de er racister, det er ikke helt ukendt fra tidligere KKK, nu går de med bind, de ikke tør kalde maske, men det er en lille morsomhed ved racister.

Folketinget er et hvidt demokrati for hvide mennesker, det kommer til at være sådan, til Danmark er under vand om ikke så længe, med den hvide plantage kapitalisme, senere bliver racisterne flygtninge selv og må bede andre om hjælp.

Det eneste muligvis lidt positive ved klimaforandringer, at racister bliver flygtninge.

Til gengæld er det lige så forudsigelig, at der ikke kommer en reel bæredygtig omstilling fra folketinget, for var bæredygtig omstilling noget folketinget troede på, så var det jo ikke et problem, at hjælpe folk fra druknedød på Middelhavet midlertidigt vel?

Jørgen Møller, Ruth Sørensen, Erik Winberg og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Folketinget har vedtaget en række fælles grønne mål - ikke midler - for den grønne omstilling. Så alle er lige grønne så at sige. Efterårets politiske forhandlinger handler om midler/hvordan vi når målene. Her kan vi håbe på et samarbejdende folketing, men desværre forvente de sædvanlige ørkesløse systemfejl: populistisk vælger- reklame og aviskøberjagt, karaktermord på politiske modstandere, forsmået nidhug og hævntogter blandt venner og fjender. I den bedste af alle verdener får vi i efteråret: mål om biodiversitet, forbud mod plantegifte, alle gode fordele til elbilkøber, omlægning af fællesjord til permakultur.

Arne Albatros Olsen, Marianne Stockmarr og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

jeg kan ikke læse artiklen men for en gangs skyld generer det mig ikke,
for jeg er nærmest ikke interesseret i hvad højrefløjen har af argumenter, især fordi jeg er overbevist om at det hverken er visionært eller til gavn for klima og miljø,
jeg ville til gergæld gerne have kunnet læse en artikel om hvad enhedslisten, SF mv godt kunne tænke sig der skulle ske,
og det ærgrer mig at information vælger som de gør, lige som stort set alle medier, vælger man at "ignorere" hele venstrefløjen,
måske ud fra et argument om at de jo nok ikke får indflydelse på resultatet, hvilket jo bla skyldes at de ikke bliver hørt i medierne,
især på TV er den helt gal for hver gang vi hører en udtalelse fra enhedslisten har vi hørt 20 fra DF, hvilket vel burde være omvendt, selv nye borgerlige får mere taletid end enhedslisten, hvorfor mon ?

Jens Christian Jensen

Jan. Hvis man ikke interessere sig for "modstanderens" argumenter havner man i et ekkokammer.
Man bliver bestemt ikke klogere af at være forudindtaget. Tværtimod.

Landbrugspolitikken skal nok vise sig at blive en træg størrelse at have med at gøre. For på trods af alle gode intentioner så har de det med at løbe ud i sandet når de ender i EU administrationen. Og selv om ledende figurer i kommisionen lægger forslag ud "the Green Deal" - ja så hjælper det ikke meget når et magtfuldt "landbrugsministerium" (Directorate-General for Agriculture & Rural Development, forkortet DG AGRI) kan lægge det hele ned, udvande og forhale udviklingen så man ved audition flere år senere ikke kan spore nogen som helst forandring.

Men har vi virkelig tid til det?

Man kan diskutere om vi med den teknologi vi har til rådighed vil kunne løse de problemer vi står overfor. Det er måske muligt. Det har jeg ikke et tilstrækkeligt stort overblik til at bedømme og hvem har egentlig det. Nej - det der i sidste ende kommer til at tage livet af os er vores manglende viden og evner på det sociale område som vil forhindre os i at reorganisere os og løse problemerne i tide.

Philip B. Johnsen

Hvorfor lader vores folkevalgte racister i årevis familier drukne i Middelhavet?
Prøv at forstå det!

Er en global covid-19 sygdom en gylden chance for at få nedbragt CO2 udledning ved indførsel af bæredygtige løsninger, nu hvor CO2 udledning ‘endelig‘ er faldet en smugle globalt?

Der skal suges CO2 ud af atmosfæren svarende til CO2 udledningen i hele det nittenhundredetallet, med teknologi der ikke er opfundet, for at regeringens projekt ‘globalt’ skal lykkedes, hvis det skal give nogen meningsfuld effekt for vores nuværende samfund.
Det handler ikke om reduktion af udledning af CO2 samlet set, det løb er kørt.

Det er dette budskab regeringen fik første række, til at overvære, ikke som regeringen påstår fordi Danmark er et foregangsland i CO2 reduktion, men fordi Danmark er muligvis samlet set verden største udleder af CO2 målt ud på den enkelte person i forhold til det samlede ‘forbrug‘ det var årsagen til placeringen på første række på ‘The Future is Now – Science for Achieving Sustainable Development, (United Nations, New York, 2019)
Link: https://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/24797GSDR_repo...

Hvorfor ønsker folkevalgte politikere, at genoprette de dødbringende tidligere ikke bæredygtige globale økonomiske vækstrater ‘uden‘ bæredygtig energi til formålet?

Der er 815 millioner sultende i dag, tre milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Når folketinget regering og opposition nu de sidste dage, samlet igen opildner til folkelig fremmed hetz, skal årsagen findes i følgende fakta.

De rigeste 10% globalt er ansvarlig for 50% af CO2 udledningen globalt fra forbrug.
De rigeste 20% globalt er ansvarlig for 70% af CO2 udledningen globalt fra forbrug.

Der er ingen forståelse for udfordringer i folketinget kun udenomssnak, økonomiske gevinster og lige dele fremmed hetz.