Læsetid: 6 min.

Afrikanske migranter rådner op i saudiarabiske coronacentre

Migranter fra primært Etiopien er fanget i detentionscentre i Saudi-Arabien under umenneskelige vilkår, viser vidneberetninger og dokumentation fra centrene. FN’s migrationsorganisation er »dybt bekymret«
En række kornede mobilfotos og -videoer, som er kommet avisen The Sunday Telegraph i hænde, viser, hvordan hundredvis af migranter ligger halvnøgne og livløse over hele gulvet i et detentionscenter nær byen Mekka. Migranterne får ikke nok mad og vand og bliver udsat for torturlignende vold og racistiske ydmygelser fra de saudiske fangevogtere, rapporterer den engelske avis.

En række kornede mobilfotos og -videoer, som er kommet avisen The Sunday Telegraph i hænde, viser, hvordan hundredvis af migranter ligger halvnøgne og livløse over hele gulvet i et detentionscenter nær byen Mekka. Migranterne får ikke nok mad og vand og bliver udsat for torturlignende vold og racistiske ydmygelser fra de saudiske fangevogtere, rapporterer den engelske avis.

The Sunday Telegraph

4. september 2020

Lugten af afføring og fordærvet menneskekød hænger tungt i Saudi-Arabiens propfyldte detentionscentre for illegale afrikanske migranter.

I månedsvis har det olierige kongedømme holdt tusindvis af migranter fra primært Etiopien – adskillige af dem mindreårige – indespærret under umenneskelige forhold i et forsøg på at stoppe coronasmitten fra at sprede sig til resten af samfundet. I mellemtiden er flere migranter enten døde af tørst, udmattelse eller selvmord.

Det skriver The Sunday Telegraph, der i al hemmelighed har været i kontakt med indespærrede migranter i to detentionscentre i Saudi-Arabien.

En række kornede mobilfotos og -videoer, der samtidig er kommet avisen i hænde, viser, hvordan hundredvis af migranter ligger halvnøgne og livløse over hele gulvet i et detentionscenter nær byen Mekka. Der er op mod 42 grader varmt for tiden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Torsten Jacobsen
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
David Zennaro, Torsten Jacobsen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu