Analyse
Læsetid: 4 min.

Britisk borgerting kræver, at coronakrisen bliver brugt til gennemgribende grøn omstilling

Hele 79 procent af deltagerne i det britiske klimaborgerting ønsker politisk handling i forhold til den grønne omstilling. Borgertinget mener, at klimakrisen bør tilsidesætte partipolitiske hensyn. Men ingen ved, om Boris Johnsons regering lytter
Der er tilsyneladende massiv opbakning til at sætte gang i den grønne omstilling i Strobritannien. Ihvertfald ønsker 79 procent af borgertingets medlemmer politisk handling.

Der er tilsyneladende massiv opbakning til at sætte gang i den grønne omstilling i Strobritannien. Ihvertfald ønsker 79 procent af borgertingets medlemmer politisk handling.

Niklas Hallen/Ritzau Scanpix

Udland
22. september 2020

London – Over seks weekender har et borgerting på 108 briter i mere end 2000 timer tilsammen forsøgt at finde frem til, hvordan Storbritannien bedst kan sænke mængden af CO2-udledning.

De 108 er repræsentativt, men tilfældigt, udvalgte og er blevet præsenteret for ekspertudsagn med modsatrettede holdninger til klimaproblematikken. De har haft mulighed for at fordybe sig i udgivelser om emnet og for efterfølgende at diskutere internt og stille spørgsmål til eksperterne.

Konklusionen på det langstrakte arbejde blev udgivet i en endelig rapport tidligere på måneden. Deltagerne i borgetinget var overvejende enige om, at den nuværende økonomiske krise, forårsaget af COVID-epidemien, bør udnyttes til at kickstarte en klimaomstilling.

»Lederskab, der kan skabe en tværpolitisk konsensus og dermed igangsætte en blivende transition mod et klimavenligt samfund, er en bydende nødvendighed. Dette er ikke et tidspunkt, hvor partipolitiske hensyn bør spille en rolle«, skriver borgertinget i sin endelige anbefaling til de seks parlamentsudvalg, der har påbegyndt processen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her