Baggrund
Læsetid: 8 min.

I Bulgarien protesteres der indædt, mens EU pænt kigger på og tre andre historier fra verden

Gadeprotesterne mod Bulgariens premierminister, Borissov, og landets korrupte elite fortsætter med ufortrøden kraft. Men for EU er Borissov en lidt for bekvem partner, lyder kritikken fra Sofia
Bulgarere i titusindvis er på gaden for at protestere. Mange mener, at de andre EU-lande vender det blinde øje til den omfattende korruption i EU's fattigeste land for at fastholde stabilieteten ved at have premierminister Borissov ved magten.

Bulgarere i titusindvis er på gaden for at protestere. Mange mener, at de andre EU-lande vender det blinde øje til den omfattende korruption i EU's fattigeste land for at fastholde stabilieteten ved at have premierminister Borissov ved magten.

Nikolay Doychinov

Udland
12. september 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • I Bulgarien protesteres der indædt, mens EU pænt kigger på

»Ostavka, ostavka« betyder »træd tilbage, træd tilbage« på bulgarsk. Det kampråb lyder for tiden dagligt i Sofias gader. Siden juli – og senest i torsdags – har titusinder af bulgarere med demonstrationer, teltlejre og vejspærringer krævet, at premierminister Bojko Borissov og den offentlige anklager, Ivan Gesjev, træder tilbage, og at der foretages et omfattende opgør med landets korrupte oligarki. En kamp, som demonstranterne har den bulgarske præsidents, Rumen Radev, opbakning til.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her