Nyhed
Læsetid: 6 min.

Efter coronakrisen har Salvini igen fået luft til at give de fremmede skylden

Italiens regering er terrorister. De fremmede bringer coronavirussen til landet. Og mundbind er onde. Den italienske højrepopulist Matteo Salvini råber sig igen til opmærksomhed – og formentlig til sejr ved weekendens regionalvalg, som kan bringe hans ambition om at blive Italiens leder tilbage på sporet
Den højrepopulistiske leder Matteo Salvini anklager Italiens centrum-venstre-regering for at overdrive truslen fra COVID-19 med det mål at tyrannisere den italienske befolkning. På det seneste er han blevet bedre til at tage sit mundbind på – »brug det, når det er nødvendigt«, som han siger. Men det ryger hurtigt af igen.

Den højrepopulistiske leder Matteo Salvini anklager Italiens centrum-venstre-regering for at overdrive truslen fra COVID-19 med det mål at tyrannisere den italienske befolkning. På det seneste er han blevet bedre til at tage sit mundbind på – »brug det, når det er nødvendigt«, som han siger. Men det ryger hurtigt af igen.

Alberto Gandoflo

Udland
19. september 2020

»Coronavirussen udgør ikke længere en nødsituation, men alligevel begår regeringen terrorisme for at holde fast i magten.«

Matteo Salvini råber det. Og han gør det igen og igen. På valgmøde efter valgmøde. Den højrepopulistiske leder anklager Italiens centrum-venstre-regering for at overdrive truslen fra COVID-19 med det mål at tyrannisere den italienske befolkning.

»Den her sociale distance kan ikke vare i evigheder. Vi er alle mænd og kvinder, som skal fortsætte vores liv. Lad den almindelige fornuft råde,« siger 47-årige Salvini, der beskriver det som »enden på menneskeheden«, at håndtryk og kindkys nu er erstattet med albuehilsner.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mit stille håb:at den omfattende dumhed, der fodrer salvinismen,skaber så meget skade, at italienerne bliver kloge af det. Med tiden - forstås.