Nyhed
Læsetid: 5 min.

Demonstranter er tilbage på gaden, efter betjente slap for tiltale i drabet på Breonna Taylor

Kort inden præsidentvalget i november syntes Black Lives Matter-bevægelsen at være gået i hi, indtil den onsdag vågnede igen. Det gjorde den, da statsadvokaten i Kentucky erklærede, at der ikke bliver rejst tiltale mod betjenten, der skød og dræbte den unge sorte kvinde Breonna Taylor i marts
Demonstranter råbte i vrede, skreg i frustration og brød sammen i grød, da statsanklageren i Kentucky annoncerede, at betjenten, der skød og dræbte Breonna Taylor, ikke bliver tiltalt.

Demonstranter råbte i vrede, skreg i frustration og brød sammen i grød, da statsanklageren i Kentucky annoncerede, at betjenten, der skød og dræbte Breonna Taylor, ikke bliver tiltalt.

Carlos Barria/Ritzau Scanpix

Udland
25. september 2020

Black Lives Matter-bevægelsen, der fik luft under vingerne efter mordet på George Floyd i Minneapolis sidste forår, er ikke forsvundet. Tværtimod har den masser af livskraft i sig.

Det antyder de spontane gadedemonstrationer, der brød ud i et dusin amerikanske storbyer onsdag aften, kort efter en erklæring fra sydstaten Kentuckys statsadvokat om at der ikke vil blive rejst tiltale mod politibetjenten, der dræbte en ung sort kvinde, Breonna Taylor, i hendes lejlighed i Louisville i marts.

Statsadvokat Daniel Cameron, en afroamerikansk republikaner og protegé af flertalslederen i USA’s senat, Mitch McConnell, læste sin beslutning op på en pressekonference i Frankfort, Kentucky.

Landsdækkende tv-stationer brugte en splittet skærm til at transmittere Camerons tale, mens seere samtidig kunne se overvejende sorte demonstranter reagere på gaderne i Taylors hjemby, Louisville. Nogle af dem råbte og skreg i frustration og vrede, andre brød sammen i gråd.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her