Læsetid: 3 min.

EU-Kommissionens asylreform samler næppe EU-landene

EU-Kommissionens asylreform bliver svær at gennemføre, for kravet om solidaritet og den hidtidige uenighed EU-landene imellem vil bestå, vurderer eksperter og politikere
Der er endnu lang vej til en egentlig aftale om en fælles europæiske flygtningepolitik. Onsdag fremlagde EU- Kommisionsformand Ursula von der Leyen og kommisærkolleger EU-Kommissionens udspil.

Der er endnu lang vej til en egentlig aftale om en fælles europæiske flygtningepolitik. Onsdag fremlagde EU- Kommisionsformand Ursula von der Leyen og kommisærkolleger EU-Kommissionens udspil.

Dursun Aydemir

24. september 2020

Det tog forkvinde Ursula von der Leyen, næstformand Margaritis Schinas og migrationskommissær Ylva Johansson en lang times tid onsdag at fremlægge grundtrækkene i EU-Kommissionens udspil til en omfattende reform af EU’s asylsystem. Men det vil tage dagevis, før de europæiske politikere har gnavet sig igennem det lange og komplicerede udspil.

Derefter venter en lang politisk proces i alle EU-landene – herunder i Danmark, hvor forslaget skal forbi Folketingets Europaudvalg. Så følger de tekniske forhandlinger i Bruxelles, og først derefter mødes EU’s indenrigsministre for at lægge sidste hånd på den nye plan.

Vejen er ikke alene lang, den er også svær, for medlemslandenes grundpositioner har ikke ændret sig det store siden 2015. Det blev tydeligt, da de fem middelhavslande Cypern, Grækenland, Italien, Malta og Spanien i en officiel skrivelse i begyndelsen af juni i år krævede en »obligatorisk fordelingsmekanisme mellem medlemslandene for alle, der kommer ind på EU-territorium«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • John Scheibelein
Eva Schwanenflügel og John Scheibelein anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man skal aldrig sige aldrig, der kan godt landes et kompromis. For sker det ikke, er alternativet uoverskueligt i mange år. Så pest eller kolera, EU kan lige så godt gå til biddet og få det styret ind på noget, der kan leves med.