Feature
Læsetid: 6 min.

Moria-flygtningelejren er historie. Men det nye alternativ, Kare Tepe, ser lige så horribelt ud

Onsdag præsenterede EU en ny migrationspagt, som skal danne grundlag en ny migrationspolitik for hele EU. Imens er den nedbrændte Moria-lejrs flygtninge og migranter flyttet ind i en ny lejr, som Information har besøgt. Den kan meget vel vise sig at blive værre end Moria var
Efter at Moria-lejren på Lesbos udbrændte, er der i al hast blevet etableret en ny lejr til at huse flygtninge og migranter.

Efter at Moria-lejren på Lesbos udbrændte, er der i al hast blevet etableret en ny lejr til at huse flygtninge og migranter.

Vangelis Papantonis

Udland
24. september 2020

Kraftige vindstød pisker salt fra bølgerne op på de høje pigtrådshegn og det massive politiopbud, som bevogter den nye Kara Tepe-lejr på Lesbos. Efter at Moria-lejren brændte ned den 8. september, har den nye lejr, der ligger på en tidligere græsk militær skydebane ude ved havet, fået den tvivlsomme ære at være Europas største flygtningelejr.

Omkring 9.200 flygtninge og migranter er blevet registreret her. I weekenden indvilgede de sidste asylansøgere i at flytte ind i den nye lejr, som de græske myndigheder stablede på benene, mens billederne af desperate hjemløse familier gik verden rundt og satte europæiske politikere under pres.

Onsdag præsenterede EU sin nye migrationspagt, som skal omlægge EU’s migrationssystem. Selv om det handler om meget mere end Moria-lejren, har nedbrændingen af lejren øget presset for et nyt system.

Som EU’s migrationskommissær, Ylva Johansson, tidligere har udtalt i forbindelse med Kommissionens forslag: »Vi skal ikke have et nyt Moria.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kara Tepe betyder "sort bakke". Det hed en anden lejr med indgang fra hovedvejen på Lesvos, men det er måske den samme. I så fald har den eksisteret mindst 3 år. Og er den nyopført er det sært, at man kalder den det samme som en anden flygtningelejr. Så kan ingen jo finde ud af det.