Læsetid: 10 min.

Optimistisk Biden-kampagne: Trump kan ikke trække ham ned i mudderet

Historisk set har siddende præsidenter som regel undervurderet udfordrere og set dårlig ud under den første tv-debat. Det skete for eksempel for Obama i 2012. Dengang reddede vicepræsident Biden ham med en imponerende præstation i en debat med Paul Ryan. Det agter han at gentage i 2020
Demokraterne forsøger at fremstille deres præsidentkandidat, Joe Biden, som det trygge valg. Men fremstår han diffus i debatten, virker den fortælling pludselig mindre overbevisende.

Demokraterne forsøger at fremstille deres præsidentkandidat, Joe Biden, som det trygge valg. Men fremstår han diffus i debatten, virker den fortælling pludselig mindre overbevisende.

Jim Watson

29. september 2020

Siddende amerikanske præsidenter har det med at undervurdere en politisk rival, der angler efter deres job. De føler, at de ved bedre og har svært ved at forestille sig, at andre end dem er egnet til at beklæde den magtfulde position i Det Hvide Hus de næste fire år.

Siden 1976 er den første tv-debat mellem en præsident på genvalg og en udfordrer næsten hver gang gået skidt for manden i Det Hvide Hus.

Det ville derfor ikke være overraskende, hvis den længe imødesete brydekamp mellem Joe Biden og præsident Donald Trump i Cleveland, Ohio tirsdag klokken 21 i det østlige USA (på CNN International klokken 03 onsdag morgen dansk tid) ender med at blive en god aften for den demokratiske udfordrer.

Joe Biden er ikke kendt som en dygtig debattør, men han er mere erfaren udi den kunst end Trump. Bidens rådgivere henviser til de to vicepræsidentdebatter i 2008 og 2012. I den første havde en veloplagt Biden intet besvær med at jorde guvernøren i Alaska, Sarah Palin, der virkede uerfaren og uvidende om selv banale emner.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Rune Mariboe
  • Mads Greve Haaning
  • Katrine Damm
  • Alvin Jensen
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Kurt Nielsen
Eva Schwanenflügel, Rune Mariboe, Mads Greve Haaning, Katrine Damm, Alvin Jensen, Peter Beck-Lauritzen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer