Læsetid: 6 min.

De siger, at Trump ikke har en strategi. De tager fejl

Flere politiske kommentatorer har påpeget, at Donald Trump ikke har nogen politik. Men det betyder ikke, at han ikke har nogen opskrift på, hvordan han vil genvinde præsidentposten. Det har han – og den fungerer som ren magi
I Atlanta, Georgia, kører en flagdekoreret bil med i en kortege rundt om byen

I Atlanta, Georgia, kører en flagdekoreret bil med i en kortege rundt om byen

Dustin Chambers

8. september 2020

Hvad er Donald Trumps valgkampstrategi? Politiske iagttagere leder efter logik og fakta i en kampagneplatform, der er blottet for begge. Analytikere slår ned på åbenlyse selvmodsigelser. Trump fører sig frem som ’lov og orden’-præsident og sammenligner politiets nedskydning af en sort mand med et kikset golfslag. På Twitter raser han mod demonstranter og hærværksmænd, mens syv af hans nærmeste rådgivere – Cohen, Flynn, Manafort, Papadopoulos, Gates, Stone og Bannon – selv er kommet i konflikt med loven og retsforfølges.

Han svælger i falske eller vildledende påstande og bedyrer, at USA under pandemien »har den laveste dødelighedsrate af alle de store lande«. I et videoklip fra det republikanske partikonvent så man Trump lykønske fem taknemmelige indvandrere, som er blevet amerikanske statsborgere. Som magisk udvisket var hans karakteristik af mexicanske migranter som »voldtægtsforbrydere« og »dyr« og hans grænsepolitis praksis med at sætte børn af indvandrere i bure.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Larsen
  • Kurt Nielsen
  • Jane Jensen
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Olaf Tehrani
  • Mads Greve Haaning
  • Ete Forchhammer
  • Jonas Kolodziej
  • Anker Heegaard
Michael Larsen, Kurt Nielsen, Jane Jensen, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Olaf Tehrani, Mads Greve Haaning, Ete Forchhammer , Jonas Kolodziej og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er meget skræmmende, hver gang nogen beskriver Trump som en superhelt i stil med Superman, Spiderman, Batman, Rambo og lignende figurer.
Hvis det virkelig er sådan, at den højreorienterede del, af den amerikanske befolkning, ser deres præsident som en helt fra et seriemagasin, så er der jo ikke noget at sige til, at befolkningen rives fra hinanden.
Den samme undren har jeg, når jeg ser Trump tilhængere stille sig op foran TV kameraer og give interviews, hvor de forsvarer Trump til "den yderste dag".
Jeg spørger mig selv: " Er det en optagelse til en Hollywood produktion det her?"
For 3-4 måneder siden ville jeg gerne sætte 1000 kr. på, at Trump skal ud af Det Hvide Hus efter denne periode - nu tror jeg kun, at jeg vil sætte én tyver.
Det vil være ubærligt hvis denne figur, skal hærge amerikansk politik og verdenspolitikken i 4 år mere.

Jane Jensen, Karsten Aaen, Ole Frank, Søren Dahl, Ole Svendsen, Ib Gram-Jensen, Niels Makholm, Ete Forchhammer , Lis Elmund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er virkelig som at se en kamp mellem det gode og det onde:
løgn vs sandhed
uansvarlighed vs ansvarlighed
den stærkes ret vs. hjælp til de mange
fornægtelse af videnskab vs tro på videnskab
Hensynsløshed vs. hjælpsomhed
Uhæmmet grådighed blandt de få vs. fordeling af goder til de mange
etc., etc., etc.

Lad os håbe at tilstrækkelig mange amerikanere "ser lyset" og vælger en vej der fører til en bedre verden.

4 år mere med Trump vil være en katastrofe. Ikke kun for USA, men for verden som helhed.

Jane Jensen, Ole Frank, Anker Heegaard og Søren Dahl anbefalede denne kommentar

Skræmmende læsning. Men jeg tvivler på, at Trump vil gå af efter anden præsidentperiode. Han ser jo sig selv som nationens redningsmand. Det samme gør hans tilhængere og han sidder fuldstændigt på det republikanske parti. Hans ven Putin har vist vejen til et livslangt præsidentskab, trods forfatningens oprindelige bestemmelser om begrænset funktionsperiode for præsidenten.

Trump vinder sandsynligvis, da Biden er en elendig modkandidat.
Det er virkeligt bekymrende, at Democraterne ikke har bedre at tilbyde.
Muligvis pga de fleste præsidenter genvælges. Sidst der ikke var genvalg var i 1993, hvor George Bush senior tabte til Bill Clinton. Jeg savner Bill Clinton.
Kom nu USA.

"Trumps usammenhængende markeringer har fået analytikere til at konkludere, at han slet ikke har en strategi. Men deri tager de fejl! Han har en strategi, men den går ud på kun at spille på følelser, og den virker som ren magi. Dens mål er at fremkalde en hel emotionel skala af frygt, depression, vrede mod ’falske amerikanere’, kærlighed til ’sande amerikanere’, men fremfor alt: næsegrus beundring for ham selv."

Biden's strategi ligner; kampagnerne mod Trump og referencen til Biden selv som den alfaderlige og rimelige statsmand tjener cirka samme formål - og Biden har, som Trump, heller ikke nogen klart defineret politik. De amerikanske vælgere har i store træk valget mellem pest eller kolera, som så ofte før.

Michael Friis, det var Clinton som for alvor satte skub i neoliberalismen i amerikansk politik - han jordede alle progressive principper som rådede da Jesse Jackson var i Demokraternes forgrund. Clinton nedlagde Glass-Steagal og banede dermed vej for finanskapitalismens ekstravagante kriseproduktioner, han lancerede diskursen om preemptive wars med bl.a. ulovlige angreb på Irak - som siden danne klangbund for Bush Jr.-administrationens katastrofekrige i 00'erne. Han bragte Wall Street et al. ind i Demokraternes ledelse, og han begik mened, misbrugte magt og kædes i dag sammen med netværket omkring Jeffrey Epstein.

Torbjørn Methmann, Trond Meiring og Michael Friis anbefalede denne kommentar