Nyhed
Læsetid: 6 min.

Trump i Kenosha: Racisme i amerikansk politi skyldes ’brodne kar’

USA’s præsident stillede sig på politiets side, da han besøgte byen Kenosha i Wisconsin, som i sidste uge oplevede det seneste tilfælde af politivold mod sorte
De lokale myndigheder havde opfordret Trump til at blive væk fra Kenosha i Wisconsin, men det afholdt ikke præsidenten fra at møde op. Ledsaget af svært bevæbnede politistyrker besigtigede Trump en karré af udbrændte butikker, herunder en totalt nedbrændt møbelbutik.

De lokale myndigheder havde opfordret Trump til at blive væk fra Kenosha i Wisconsin, men det afholdt ikke præsidenten fra at møde op. Ledsaget af svært bevæbnede politistyrker besigtigede Trump en karré af udbrændte butikker, herunder en totalt nedbrændt møbelbutik.

Mandel Ngan

Udland
3. september 2020

WASHINGTON – Budskabet var ikke at hele landets splittelse, da præsident Donald Trump tirsdag kom på et kontroversielt besøg i Kenosha, Wisconsin, men derimod entydig opbakning til den amerikanske ordensmagt uden at imødekomme de protesterende borgerretsaktivister.

Ifølge Trump er de racistiske overgreb, som amerikanske politistyrker måtte begå, ikke af ’systemisk’ karakter, men må i stedet tilskrives »brodne kar«. Desuden sagde han, at »det tavse flertal« af borgere i Kenosha mere er optagede af lov og orden end af racisme.

Efter en lang sommer med civile uroligheder i USA er Kenosha blevet det seneste omdrejningspunkt. Det skete med en episode den 23. august, hvor Jacob Blake, en afroamerikansk mand, blev skudt syv gange i ryggen af politiet, da han forsøgte at sætte sig ind i sin bil.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her