Læsetid: 7 min.

Trump satser massivt på dør til dør-kampagne og aggressive facebookannoncer

Trumpkampagne har ifølge eget udsagn 1,4 millioner frivillige, der arbejder for genvalg af præsidenten, og Trump er langt mere effektiv på de sociale medier end demokraternes Joe Biden. Spørgsmålet er, om Trump vil lykkedes endnu en gang med at få de såkaldte ’non-voters’ op af stolen og stemme
Ifølge en række amerikanske medier har Donald Trump næsten halvanden million frivillige, der vil arbejde for en Trump-sejr og er langt mere effektive end Biden-kampagnen til at mobilisere vælgere på Facebook.

Ifølge en række amerikanske medier har Donald Trump næsten halvanden million frivillige, der vil arbejde for en Trump-sejr og er langt mere effektive end Biden-kampagnen til at mobilisere vælgere på Facebook.

Ritzau/Scanpix

9. september 2020

Hvis det amerikanske valg skulle afholdes i dag, ville Joe Biden, ifølge meningsmålinger, stå til at vinde over præsident Donald Trump. Men Trump har et trumfkort. I hvert fald hvis man spørger hans kampagnechefer. Ifølge deres udtalelser til en række amerikanske medier de seneste uger består trumfkortet af næsten halvanden million frivillige, der vil arbejde for en Trump-sejr og er langt mere effektive end Biden-kampagnen til at mobilisere vælgere på Facebook.

»Trump når langt bredere ud på de sociale medier. Hans indhold er mere slagkraftigt og egner sig bedre til at blive delt og liket. Han er mere fokuseret på at skabe sit eget billede af USA og bruger flere kræfter på at tilsvine Biden, end Biden bruger på Trump,« vurderer Astrid Haug, der er ekspert i sociale medier og følger det amerikanske valg tæt.

Det er ikke kun foran skærmen, at Trumps kampagnefolk kæmper for hans sejr. Coronakrisen skræmmer ikke hans frivillige trup, der ifølge kampagnen tæller 1,4 millioner mennesker, fra at stemme dørklokker og arrangere fysiske møder. 

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ved det seneste valg i 2016 i skin demokratiet USA var der 223 millioner stemme berettigede. Hele 100 millioner stemte slet ikke. Det giver en sølle stemme procent på 55%. Og den situation er særlig republikaner slet ikke interesseret i at lave om på. Hvis det amerikanske valg system var som det vi kender i Danmark ville det republikanske parti slet ikke vinde et præsidentvalg nogen sinde. Ja, de ville sikkert for længst have ophørt med at eksisterer. Så ville valget til november måske have drejet sig om Demokraterne på den ene side og et Socialdemokratisk parti (Bernie Sander :-) på den anden side.

EU burde aktivt arbejde for at påvirke et USA over i et mere demokratisk retning med en person en stemme, hvor ALLE stemmeberettigede bliver opfordret til at stemme ved at få et valgkort tilsendt. Det vil kunne redde verden fra meget ondt for fremtiden.

Thomas Østergaard

EU burde aktivt arbejde for at påvirke et USA over i et mere demokratisk retning med en person en stemme
Øh...er det nu også en god ide, givet demokraternes store fokus på udenlandske magters aktive påvirkning af amerikanske valg? Det vil givetvis være ret svært for dem at hoppe af det tog med integriteten i behold hvis republikanerne samler den op...

@Jeppe Lindholm
"EU burde aktivt arbejde for at påvirke et USA over i et mere demokratisk retning med en person en stemme"
Det var da vist dagens sjoveste. EU skal belære andre om demokrati....? Er det det EU, hvor alle love laves i hermetisk lukkede kommisioner, vi snakker om nu? Det EU hvor 'palarmentet' ikke må lave love? Til orientering skal lige nævnes at defenitionen paa et 'parlament' er at det er en lovgivende forsamling dvs EU har IKKE et parlament og er dermed IKKE et demokrati. Jeg foretrækker nok det amerikanske demokrati, ellers tak.

"Hvis det amerikanske valg system var som det vi kender i Danmark..." Her er det vist værd at bemærke at det amerikanske valgsystem, er baseret på at USA er en Union og IKKE et land. Hvis man nedlage systemet med valgmænd, så ville der ikke være nogen reel repræsentation for små/befolkningstynde stater. Eks. North Dakota (med under 1 million indbyggere) ville ikke have noget som helst at skulle have sagt over for Califonia (40 millioner indbyggere). Det tror jeg ikke ville være nogen god ide og ville næsten med garanti føre til opløsning af USA.