Baggrund
Læsetid: 4 min.

I det vestlige USA udmales klimakrisen med flammeskrift

De værste naturbrande nogensinde registreret hærger nu en række vestlige stater med Californien som den igen hårdest ramte. Hundredtusinder er drevet fra hus og hjem, tusinder af boliger er brændt ned, i Washington State er en hel by udslettet af flammerne. Det gør præsidentvalget til et klimavalg, siger Obama. Trump siger ingenting
Inden for det seneste døgn er 24 aktive brande registreret i Californien over et sammenlagt areal på cirka 10.000 kvadratkilometer, som Sjælland og Fyn tilsammen.

Inden for det seneste døgn er 24 aktive brande registreret i Californien over et sammenlagt areal på cirka 10.000 kvadratkilometer, som Sjælland og Fyn tilsammen.

Josh Edelson

Udland
12. september 2020

Mens staten Colorado i det vestlige USA i denne uge har oplevet snestorm, frost og et historisk temperaturfald på 35 grader inden for 36 timer, står Californien, Oregon, Montana, Idaho og Washington State i flammer efter hedebølger, der har bragt temperaturen i Californien op på næsten 50 grader.

Himlen i vest er rød under det, der kaldes de værste naturbrande nogensinde i det vestlige USA, i Californien også værre end de historisk voldsomme brande i 2018, der fik den halve verden til at følge bekymret med.

Alle husker billederne fra den lille by Paradise, der næsten blev slettet af landkortet, og fra velhaverbyen Malibu ved Stillehavskysten, omspændt af flammer. Denne gang er brandene spredt over flere stater, men alene i Californien har Cal Fire, den statslige brandmyndighed, registreret 875 brande gennem de seneste cirka tre uger.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mon ikke USA hopper med på noget Paris aftale om ikke så længe, når de opdager, hvor galt det står til. Og ikke mindst, at de også bliver hårdt ramt ved fortsat at være passive i kampen mod klimaforandring på føderalt plan.

Der kommer nok snart en melding fra Trump, at klimaforandring er en alvorlig trussel mod USA's fremtid, men at han ikke ville udløse panik i befolkningen. Præcis som corona.

En virkelig omsorgsfuld person ham præsident Trump. Ik.

Lisbeth Glud, Torben K L Jensen, Gitte Loeyche, Marianne Stockmarr, Estermarie Mandelquist, Marie Vibe, Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Drømmen om fracking op og ned af det Nordamerikanske kontinent for at gøre USA til eksportør af energi, gjorde at Obama ikke kunne underskrive Copenhagen Summit i 2009.

Havde han sat sin signatur, kunne det jo være, at der ikke var kæmpe brande i bl.a. Californien som reelle udtryk for de klimaforandringer hans fracking har sat i gang....

Lene Krathmann Pedersen, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Hanne Utoft, Bent Axelsen, Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"De ødelæggende gnister kan komme fra lynnedslag, nedfaldne elledninger eller menneskers uforsigtige omgang med cigaretter, lejrbål og så videre. Ifølge Insurance Information Institute udløste en lang række lynnedslag den 17. august flere hundrede små og større brande i det nordlige Californien. Hyppigheden af lyn kan i sig selv øges ved opvarmning af atmosfæren."

Faktisk har flere myndigheder sporet de opståede brande som følger af et fænomen opstået på de sociale medier i 2008, de såkaldte "gender reviel parties".

Det startede med et opslag med en lagkage, hvor et ægtepar fejrede kønnet på deres barn.

Det er eskaleret i absurd grad, hvor folk fyrer fyrværkeri af, biler kommer i brand fordi de skal udstøde pink eller lyseblå 'smoke', lejrbålsfester i beskyttede naturområder, lege med flammekastere og krokodiller.
Det mest ekstreme får selvfølgelig de fleste 'likes' på SOME.

Så den amerikanske befolkning skulle muligvis advares imod sådanne excesser fra deres fantastiske og smukke præsident...?

Claus Nielsen, Lisbeth Glud, Thomas Tanghus, Peder Bahne, Torben K L Jensen, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Jan Jensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Jørgen Steen Nielsen

Gad vide hvordan det står til længere imod syd på Den californiske Halvø i Mexico ??

Der er vel lige så tørt og varmt - og med endnu flere brande ??
Der bor trods alt 4 mio mennesker på den halvø.

En by med 200 indbyggere er en landsby.

'Klimaforandringerne' makes the world go round & the journalists go bananas. Somebody wants us to panic.

Arne Albatros Olsen

For nogle år siden kunne jeg lave ikke lade være med at tænke på at den moderne medie kommunikation og teknologi i ultra high defination billedkvalitet, vil fremvise de mest utrolige scenarier på klodens kommende dommedagsscener. Og de vil blive vist alene pga. deres sensationelle egenskaber. De indgyder frygt facination og et væld af andre følelser. Alle de parametre som udgør godt mediestof.
I de amerikanske mainstrem-medier fylder af koplingen mellem katastroferne og klimaforandringer ikke ret meget, endnu.

"Det er faktisk ikke så lidt af et paradoks at vi kan komme til at se ouverturen til dommedag i en så fremragende billekvalitet , altså lige indtil strømmen går".

Jeg bruger ofte et par timer på lige at checke alverdens nyhedsstof på danske og udenlandske medier.
Efterfølgende bliver jeg ofte temmelig desillusioneret, og skal så igen bruge et par timer på at se opbyggelige dokumentarer , danse og musikvideoer for at genetablere min tro på menneskeheden og på menneskets utrolige og fantastiske kreative potentiale, som jo spræller vildt i alle retninger og ikke efterlader nogen tvivl om at nogen af os nok skal overleve