Læsetid: 4 min.

Vild Brexit-finale: Ulmende oprør i regeringspartiet efter Boris Johnsons løftebrudslov

På trods af højlydte protester i eget parti lykkedes det mandag aften Boris Johnson at få sin kontroversielle lov om det britiske indre marked gennem første runde i Underhuset. Der er dog langt til mål for premierministeren, og forude venter høj politisk søgang
Labours Ed Miliband rasede i parlamentet mandag, hvor han rejste tvivl om, hvorvidt premierminister Boris Johnson overhovedet havde læst loven.

Labours Ed Miliband rasede i parlamentet mandag, hvor han rejste tvivl om, hvorvidt premierminister Boris Johnson overhovedet havde læst loven.

AFP/Ritzau Scanpix

16. september 2020

Boris Johnson forsvarede mandag i Underhuset intenst den lov, der er et eklatant brud med en international aftale, han selv har indgået med EU.

Han kaldte den et selvforsvar mod et aggressivt EU, der »truer os med at blokere for al handel med britiske landbrugsprodukter på kontinentet, og som endnu mere grelt vil blokere for varetransport internt i den britiske union – det vil splitte Storbritannien ad«.

Den nye lov, kaldet loven om det (britiske) indre marked, er, understreger premierministren, bare en forsikring parlamentet tegner, hvis nu forhandlingerne med EU bryder sammen og No Deal bliver en realitet.

Premierministeren har ret i, at EU har skærpet retorikken over for briterne betragteligt de seneste uger, og også i, at der er blevet truet med en handelskrig, hvis ikke der opnås enighed inden udgangen af denne måned.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Mads Greve Haaning
  • Olaf Tehrani
  • Jesper Eskelund
  • David Zennaro
  • Ete Forchhammer
Gert Romme, Mads Greve Haaning, Olaf Tehrani, Jesper Eskelund, David Zennaro og Ete Forchhammer anbefalede denne artikel

Kommentarer