Nyhed
Læsetid: 3 min.

Voldtægter og mord på kasteløse indiske piger bliver brugt til at forstærke sociale hierarkier

Piger og unge kvinder fra Indiens gruppe af kasteløse bliver ofre for målrettet seksuel vold, der skal forstærke kaste- og kønshierarkier, siger aktivister efter adskillige overgrebsepisoder i delstaten Uttar Pradesh
Politi står vagt ud for indgangen til Tihar-fængslet i New Delhi, Indien, 20. marts 2020, hvor fire mænd samme dag blev hængt efter at være dømt til døden for gruppevoldtægt og mord på en kvinde på en bus i New Delhi i 2012. Den medieomtalte sag vakte en bred folkelig vrede og satte for første gang et større offentligt fokus på omfanget af seksuel vold mod kvinder i Indien.

Politi står vagt ud for indgangen til Tihar-fængslet i New Delhi, Indien, 20. marts 2020, hvor fire mænd samme dag blev hængt efter at være dømt til døden for gruppevoldtægt og mord på en kvinde på en bus i New Delhi i 2012. Den medieomtalte sag vakte en bred folkelig vrede og satte for første gang et større offentligt fokus på omfanget af seksuel vold mod kvinder i Indien.

AP Photo/Manish Swarup

Udland
22. september 2020

En bølge af brutale voldtægter og mord på unge piger i delstaten Uttar Pradesh har vakt bestyrtelse og sat fornyet fokus på den udbredte brug af seksuel vold som instrument for undertrykkelse af og hævn imod de indiske lavkastesamfund.

I løbet af bare den seneste måned har delstatens Lakhimpur Kheri-distrikt oplevet fire episoder, hvor piger er blevet voldtaget og derpå brutalt myrdet. Mindst to var daliter, den laveste kaste i det hinduistiske sociale hierarki. Daliter blev førhen kaldt ’urørlige’ eller ’kasteløse’ og forvist til et liv i udkanten af det indiske samfund.

I sidste uge blev en 14-årig dalitpige fundet hængende fra et træ i en landsby efter at være blevet voldtaget og myrdet. Kun få dage forinden var en blot treårig pige blevet voldtaget og kvalt.

Den 14. august blev en 13-årig voldtaget og dræbt. Den 24. august overgik samme skæbne en 17-årig. Begge hændelser skete i Lakhimpur Kheri.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Der er næppe tvivl om, at hinduismen er en af de mest ubarmhjertige religioner - måske i virkeligheden den værste.

Carsten Svendsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Menneske-rettighederne gælder vel for alle, også hele den indiske befolkning! Eller har Indien ikke underskrevet denne aftale? Pågår dette vold og voldtægtsregime hele vejen ned i kaste-systemet?
Noget kunne tyde på det, da de højeste kaster har flere privilegier end de øvrige og disse kaster ses sjældent i retssalene!

Carsten Svendsen

@Olaf Tehrani
Jeg ved ikke om det kun er mig, der associerer i retning "Zionisme" og "Nazisme"?
https://en.wikipedia.org/wiki/Hinduism#/media/File:Three_basic_Hindu_sym...

Thomas Østergaard

Man kan jo kun gisne om hvad der gør at denne artikel fra The Guardian er fundet af interesse for Informations læsere og værdig til oversættelse.

Hvis man ser på et af mordene, hvor gerningsmanden tilsyneladende nu er fundet:
https://www.opindia.com/2020/08/lakhimpur-kheri-dilshad-rapes-dalit-girl...
synes det ikke at have ret meget - om noget - at gøre med kastesystemet eller økonomisk klasseforskel (den anholdte er ikke hindu og arbejdede i en skrædderforretning hvor offeret fik lappet sit brugte tøj).
I stedet nævnes et i Indien omdiskuteret fænomen i Love Jihad. Om der er noget om det skal jeg ikke gøre mig klog på, da sådanne episoder egner sig alt for godt til at trække et ideologiske filtre ned over. Men datagrundlaget for konklusionen synes at være noget bedre end The Guardians.