Nyhed
Læsetid: 5 min.

Watergate-journalist sender Trump på nedtur. Præsidenten indrømmer svigt i coronakrise

Den amerikanske præsident havde håbet, at valgkampen dette efterår ville handle om Bidens »ekstreme« økonomiske politik. I stedet kan afsløringen i en ny bog af Trumps nedtoning af coronavirussen i februar gøre hans håndtering af pandemien til et hovedtema
»Trump syntes aldrig indstillet på at mobilisere hele forbundsregeringsapparatet og blev ved med at skubbe problemerne over på delstaterne,« siger Watergate-journalisten Bob Woodward, der er forfatter til bogen ’Rage’, der afslører, at præsident Trump bevidst nedtonede farerne ved COVID-19-pandemien over for den amerikanske befolkning.

»Trump syntes aldrig indstillet på at mobilisere hele forbundsregeringsapparatet og blev ved med at skubbe problemerne over på delstaterne,« siger Watergate-journalisten Bob Woodward, der er forfatter til bogen ’Rage’, der afslører, at præsident Trump bevidst nedtonede farerne ved COVID-19-pandemien over for den amerikanske befolkning.

Jim Watson

Udland
11. september 2020

Siden foråret har både demokrater og republikanere vidst, at præsident Donald Trumps mest sårbare punkt i valgkampen er et flertal af vælgernes misbilligelse af hans håndtering af pandemien.

Derfor ramte afsløringen onsdag af Trumps nedtoning af coronavirussens dødelighed i februar og marts hans valgkampagne lige i solar plexus. Udtalelsen faldt i en samtale med Watergate-journalisten Bob Woodward den 7. februar – en måned inden de fleste blev klar over truslen fra COVID-19.

I interviewet i Det Ovale Kontor fortæller præsidenten Woodward, at virussen er luftbåren – ikke mulig at overføre gennem berøring – og at den statistisk set er fem gange mere dødelig end den almindelige influenza. Det står i kontrast til samtidige offentlige udtalelser fra Trump, der sammenligner COVID-19 med influenza.

I det næste interview 19. marts forklarer Trump, at han i februar undlod at dele sin viden om COVID-19 med offentligheden, fordi han ikke ønskede »at skabe panik« i befolkningen. Først i slutningen af marts indrømmer præsidenten, at corona er værre end influenza.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Senere på denne måneden vil statestikken tælle 200 000 døde amerikanere som følge a corona.
Når dette tal nås blusser debatten op igen.

Man kan jo ellers ikke sige, at lederen af den frie verden ikke orienterer sig:

"I watched Lou Dobbs last night, Sean Hannity last night, Tucker last night, Laura, I watched Fox & Friends in the morning"
- Trump i går.....

Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Og alligevel har Trump støtte fra cirka 90-95 procent af de republikanske vælgere; det synes dog ikke at bekymre danskerne, og de danske medier! Måske fordi de ikke ser, at i Florida er folk glade for, at præsident Trump har genoplivet USA's rumfarts-program, givet det til private virksomheder som bl.a. Tesla mm. og mv....

Og dertil kommer, at epidemien faktisk er ved at brænde en smule ud, økonomien er bedre end længe....

Søren Nielsen. Kender jeg Trumpismen, ret er det mest sandsynlige svar ingen. Jeg finder også Woodwards, Bolton og andre bog udgiveres profijageri usmageligt, men det overskygger ikke for at drage de ansvarlige til ansvar, Trump og en indercirkel, måske også Fauci, der gennem bevidst fortielse har slået 100000 person ihjel, og drevet et for mig ukendt antal amerikanske borgere ud i dyb fattigdom. Trump administrationen er det virkelige og store problem, hvis tentakler rækker helt ind i Danmark.

Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank og Søren Nielsen anbefalede denne kommentar