Essay
Læsetid: 3 min.

2008: Demokraternes Barack Obama skaber håb midt under finanskrisen

Under USA’s valgkamp kan man fra en cykelsaddel iagttage, hvordan Amerikas stater svinger over til den første sorte præsidentkandidat – også nede i det dybe Syden
Den første demokratiske præsidentkandidat for demokraterne, Barack Obama, i en debat med den republikanske præsidentkandidat John MacCain på Hofstra University i New York i 2008.

Den første demokratiske præsidentkandidat for demokraterne, Barack Obama, i en debat med den republikanske præsidentkandidat John MacCain på Hofstra University i New York i 2008.

Jim Bourg

Udland
13. oktober 2020

Det er efterår 2008, og der er valgkamp i USA. Barack Obama er som den første sorte opstillet som præsidentkandidat af Det Demokratiske Parti. Han dyster med republikanernes tidligere moderate, nu konservative, senator John McCain om at afløse den afgående republikanske præsident, George W. Bush.

Jeg har fået en idé til en anderledes journalistisk dækning af valgkampen – én, som vil bringe dagbladet Informations læsere i øjenhøjde med begivenhederne: Hvad med at opleve kampagnen, som den tager sig ud set fra en cykelsaddel?

Den er redaktionen med på. Fra midten af september 2008 til slutningen af oktober cykler jeg over bjergruterne Skyline Drive og Blue Ridge Parkway en samlet strækning på 2.088 kilometer fra hovedstaden Washington og ned gennem Sydstaterne til Jacksonville, den store by ved Floridas østkyst.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Bundgaard

Alle de uinfriede løfter, udvandet Obamacare( trods flertal i begge kamre), alle de nye krige, drone drab og overvågning, fracking og olieboringer i Alaska osv osv. En reguler ulv i fåreklæder. Den største grund til at vi i dag har Trump i det hvide hus.

Peter Beck-Lauritzen, Jens Kofoed og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

"The latest survey from Gallup found that a clear majority of registered voters (56 percent) believed they were better off now compared to four years ago."

https://www.newsweek.com/more-voters-better-off-donald-trump-first-term-...

Peter Beck-Lauritzen

Obama fik 2 år senere kongressens flertal imod siģ. Og så bliver det svært for præsidenter.

"Den første demokratiske præsidentkandidat for demokraterne, Barack Obama .... ". Der mangler vist noget i den sætning.

Måske skulle der have stået 'Den første republikanske præsidentkandidat for demokraterne....'. men det ville jo være forkert. Når vi tænker på Bill Clinton, Kerry og Hillary Clinton.

NWord One