Baggrund
Læsetid: 9 min.

Dødt løb i Libanon og tre andre historier fra verden

Landet er igen uden en premierminister, efter at uenighed om finansministerposten endte i sekteriske slagsmål. Som igen kan medføre, at en fransk plan for politisk og økonomisk genopretning fortoner sig
En antiregeringsdemonstrant står foran libanesiske soldater under en demonstration mod præsident Michel Aoun i nærheden af præsidentpaladset i Baabda øst for Beirut lørdag den 12. september.

En antiregeringsdemonstrant står foran libanesiske soldater under en demonstration mod præsident Michel Aoun i nærheden af præsidentpaladset i Baabda øst for Beirut lørdag den 12. september.

Bilal Hussein

Udland
3. oktober 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

Direktøren for Carnegie-tænketankens mellemøstkontor, Maha Yahya, ramte det nationale søm lige på hovedet, da hun i et interview til BBC forleden konstaterede, at »de politiske partier, der har til opgave at gennemføre reformer, er de samme som dem, der blokerer for reformer«.

Klarere kan Libanon som tilstand ikke beskrives. Hvilket igen blev pinagtigt klart i sidste uge, da den nyligt udpegede premierminister, diplomaten Mustafa Adib, efter få ugers sonderinger opgav forsøget på at danne en duelig regering. Begrundelsen var uenighed om finansministerposten, som den shiitiske blok, bestående af de to partier Hizbollah og Amal, insisterer på at besætte.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her