Nyhed
Læsetid: 5 min.

En høflig Mike Pence ryddede op efter Trump. Kamala Harris viste, hun kan være præsident

Tv-debatten natten til torsdag mellem de to vicepræsidentkandidater gik stille for sig i forhold til sidste uges verbale brydekamp mellem Joe Biden og Donald Trump. Både Pence og Harris gjorde, hvad der var forventet, hvilket næppe ændrer Bidens føring i meningsmålingerne
Kamela Harris skulle vise, at hun er rede til at overtage magten, hvis Joe Biden må træde tilbage, og det lykkedes hun med. Vicepræsident Mike Pence stod med en vanskeligere udfordring: Han skulle rydde op efter Donald Trumps selvdestruktive optræden i den første tv-debat med Biden i sidste uge.

Kamela Harris skulle vise, at hun er rede til at overtage magten, hvis Joe Biden må træde tilbage, og det lykkedes hun med. Vicepræsident Mike Pence stod med en vanskeligere udfordring: Han skulle rydde op efter Donald Trumps selvdestruktive optræden i den første tv-debat med Biden i sidste uge.

Robyn Beck

Udland
9. oktober 2020

Som den første afroamerikanske vicepræsidentkandidat og kvinde havde Kamala Harris en vigtig overordnet opgave at løse under debatten med vicepræsident Mike Pence natten til torsdag i Salt Lake City.

Harris skulle vise, at hun er rede til at overtage magten, hvis Joe Biden bliver USA’s næste præsident og på grund af sine høje alder (78) på et eller andet tidspunkt i de næste fire år må træde tilbage eller dør.

At dømme efter hendes præstation lykkedes det.

Vicepræsident Pence stod med en vanskeligere udfordring end Harris. Han skulle rydde op efter Donald Trumps selvdestruktive optræden i den første tv-debat med Biden i sidste uge, hvor præsidenten konstant afbrød og skabte kaos, og prøve at genoprette noget af den tillid, en del republikanske vælgere har tabt til Trump-regeringens coronapolitik.

At dømme efter hans præstation lykkedes det.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Glæder mig til at se den i eftermiddag på DR 2. Så lidt i nat ved 4 tiden, og hvor han er saglig tør og uden smil, er hun langt mere empatisk, levende og skarp. Hvis der skullet tales til kvindelige vælgere, vandt hun stort, men han har sikkert sine vælgere hos de religiøse vælgere, det skulle dog ikke have været nogen gamechanger.

John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Lisbeth Glud og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

I eferanalysen i CNN studiet var Gloria Borger inde på, at Harris blev afbrudt uafbrudt fordi hun var kvind.............hun nåede ikke længere. Også hun blev afbrudt af en mand. Gloria opfattede dog hurtigt situationen, og brugte en tilbagevendende Harris-bemærkning: "Mr. Santorum, I'm speaking."

I mange mediers små klip fra debatten, herunder CNN og TV2 og sku også Inf., lader man Pence beskrive Biden-planen vedr. corona. Han siger noget med, at den ligner meget fra deres egen plan....ja siger Pence, det kunne se ud som om Biden-planen var plagiat, noget som Joe Biden var rigeligt bekendt med. Men hvad drejede beskyldningen mod Biden om plagiat sig om? Det kunne man åbenbart ikke få sig selv til at nævne. Ikke i liberale medier. Her er en snas som fortæller historien:

https://www.youtube.com/watch?v=mCJMF7mflGE

Søren Dahl, Steen K Petersen, Hanne Utoft og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ville ønske alle vælgere, især de republikanske, ville se denne britiske dokumentar om manipulation og fake news, men det er nok utopi at de ville se den hvis de fik muligheden eller i det hele taget tænke over den
https://www.dr.dk/drtv/program/fake-news-i-bibelbaeltet_209513
Britisk dokumentar fra 2020. (People You May Know) Konsulentfirmaet Cambridge Analytica anvendte millioner af amerikaneres og briters data til at manipulere det seneste amerikanske præsidentvalg og den britiske Brexit-afstemning. Men det er ikke de eneste sager om datamisbrug. Firmaet samarbejder med en konservativ organisation, der forsøger at højreradikalisere samfundets sårbare grupper. Ekspert i misinformation Charles Kriel går undercover og sætter alt på spil for at afsløre sammensværgelsen.

Estermarie Mandelquist, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Hendes fortid som stok konservativ anklager og hårde straffe for småkriminalitet skal nok indhente hende.

Michael Gudnæs

Mon ikke de falske stemmesedler allerede er trykt og pakket, og ligger og venter på at blive 'opdaget' under valget, så Trump kan stritte imod og starte den borgerkrigslignende tilstand, som mange amerikanere går og frygter vil blive resultatet af valget?

Estermarie Mandelquist, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det undrer mig at Martin Burcharth er så lidt kritisk overfor Kamala Harris, som han åbenbart mener egner sig som præsident. Hørte han ikke under debatten mellem Harris og Pence hvordan hun stolt fremhævede at hun og Biden støttes af syv tidligere medlemmer af præsident George W. Bush´s regering, deriblandt Colin Powell, der som bekendt løj hæmningsløs i FN om Iraks påståede masseødelæggelses våben?

Britt Andresen

Hvad er det præcist gør, at Demokraterne vicepræsident kontinuerligt kaldes "afroamerikansk" og "sort". Er det famileforhold, hudfarve eller noget tredje, fx en selvalgt identitet?