Baggrund
Læsetid: 9 min.

LGBT-aktivist: »Homofobien spreder sig i Polen, og det bliver mere og mere ekstremt«

Polens præsident mener, at LGBT er en ideologi – og at den er farligere end kommunismen. De statsejede medier kalder LGBT-personer »pædofile«, og knap en tredjedel af landet hører under såkaldt ’LGBT-frit område’. LGBT-aktivisten Mirosława Makuchowska tror ikke på en positiv udvikling. Hun kæmper blot for, at det ikke bliver værre
Udland
10. oktober 2020
Mirosława Makuchowska er vicedirektør i Campaign Against Homophobia og er en af drivkræfterne i den hårdt prøvede polske bevægelse, der blandt andet arbejder imod indførslen af LGBT-fri zoner, anti-LGBT-lovgivning og anholdelser af aktivister. Hendes organisation bruger selv betegnelsen LGBT og derfor er det også den, der er brugt i artiklen.

Mirosława Makuchowska er vicedirektør i Campaign Against Homophobia og er en af drivkræfterne i den hårdt prøvede polske bevægelse, der blandt andet arbejder imod indførslen af LGBT-fri zoner, anti-LGBT-lovgivning og anholdelser af aktivister. Hendes organisation bruger selv betegnelsen LGBT og derfor er det også den, der er brugt i artiklen.

Emilie Lærke Henriksen

»Homoseksuelle er pædofile«. Det står der på flere lastbiler, der cirkulerer i Polens storbyer.

Civile har forsøgt at stoppe – og i nogle tilfælde ødelægge – lastbilernes store bannere, men modstanden har ikke ændret noget. Tværtimod. 

»Der er ikke en lovgivning om hadtale i Polen, så derfor bliver nogle af lastbilerne nu eskorteret af politiet,« forklarer Mirosława Makuchowska, der er vicedirektør i Campaign Against Homophobia og arbejder for LGBT-personers rettigheder i Polen.

Makuchowska pointerer, at det ikke er usædvanligt, at man ser myndighederne krænke LGBT-personers rettigheder.

I august kulminerede LGBT-demonstrationer i Warszawa med masseanholdelser af aktivister, der placerede regnbueflaget på statuer. 48 personer blev anholdt i løbet af en enkelt demonstration, og Makuchowska konstaterer, at »de blev tilbageholdt i 48 timer uden begrundelse fra politiet eller adgang til advokat«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg kan kun opfordre til oplysning og uddannelse - det er beskæmmende at læse om hvad mangel på netop objektiv indsigt kan føre med sig.
Uha en gang sort domatik

@ Dan D. Jensen,

Det er ikke et spørgsmål om oplysning og uddannelse.

På et område er det et spørgsmål om at tolke den katolske tro sammen med den romersk-katolske kirke. Men det er især et spørgsmål om at holde sig ved magten, når man ikke har meget andet at byde vælgerne på. Og det er ikke vanskeligt, for den romersk-katolske kirke tæller 93% af beholdningen, der i væsentlighed er stærkt troende

David Zennaro, Dennis Jørgensen og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar