Læsetid: 4 min.

Moderator til Trump: Du er præsident, ikke bare en eller andens skøre onkel

Under to tv-debatter torsdag afviste en kampberedt præsident Trump at have kendskab til den konspirationsteoretiske højreorienterede gruppe QAnon og forsvarede sin linje i bekæmpelsen af corona. Biden vil inden 3. november svare på, om han vil forsøge at udvide antallet af dommere i højesteret for at modgå konservativt flertal
Under nattens tv-debat afviste præsident Trump at tage afstand fra QAnon og påstod, at han ingenting kender til den konspirationsteoretiske højreorienterede gruppe, ud over at de »er meget imod pædofili«.

Under nattens tv-debat afviste præsident Trump at tage afstand fra QAnon og påstod, at han ingenting kender til den konspirationsteoretiske højreorienterede gruppe, ud over at de »er meget imod pædofili«.

Tasos Katopodis

17. oktober 2020

Fra hver sin skærm leverede Donald Trump og Joe Biden under duellen – på hver sin tv-station fra hvert sit sted – torsdag aften knap tre uger før valget radikalt forskellige visioner til de amerikanske vælgere.

Trump og Biden sad på tv i hver sin svingstat og besvarede spørgsmål fra vælgerne i stedet for at deltage i det, der i Miami skulle have været nummer to ud af tre præsidentdebatter. Men den usædvanlige aften, der passede godt til en valgkamp ulig noget man tidligere har set i moderne historie, gjorde det muligt for kandidaterne at tale til vælgerne på en anden måde end under den kaotiske debat i sidste måned.

En kamplysten Trump tonede frem på NBC News fra Pérez Art Museum i Miami og forsvarede sin corona-linje i en pandemi, der har kostet flere end 215.000 amerikanere livet, og hævdede, at nationen var ved vinde kampen mod virussen.

»Vi er vindere,« sagde han til moderator Savannah Guthrie, der udfordrede hans påstande.

»Vi har gjort det fantastisk godt. Og vi er på vej til at knække kurven. Vi har vacciner på vej, og vi har behandlinger på vej.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mads Greve Haaning
  • Lisbeth Glud
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
Mads Greve Haaning, Lisbeth Glud, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det passer da ellers godt nok på den opførsel og det sprog han bruger.

Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, Peter Beck-Lauritzen, Nette Skov og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Man kan sige om Trump hvad man vil. Men han styrer bare for vildt.

Der har næppe nogensinde før i historien været en, som har skabt så meget røre i den etablerede politiske verden end Trump. Og en ting må man medgive Trump - Ingen anden end ham har kunnet gøre dette.

Om man kan lide Trump eller ej, så er han inspirerende og ikke til at komme uden om på godt og ondt. Han har indskrevet sig i verdenshistorien som kun få andre har gjort det.

- Som sagt, han styrer for vildt. Wau altså.

Og nej. Jeg er ikke nogen fan af Trump. Lige for en ordens skyld.

Den uventede stjerne, ved Donald Trumps og Joe Bidens live debat, var en kvinde med en rød maske i NBC-studiet. Som de fleste bemærkede, nikkede hun kraftigt ved hver Trump-tale, men når han protesterede over noget, rystede hun i stedet for overdrevet kraftigt på hovedet.

Dette hændte ved 2 forskellige politiske live-møder 2 forskellige steder. Ved ABC udsendelsen fra Philadelphia, og ved NBC udsendelsen fra Miami.

- Kan det tænkes, at hun er betalt medlem af Donald Trumps show?
- Eller er hun blot en tilfældig Trump-fan med mange penge og god tid til rejser?
- Gæt selv.