Læsetid: 3 min.

Modsat 2016 måles intet ryk mod Trump i tre svingstater. Bidens føring holder

Et gennemsnit af meningsmålinger i denne uge viser en lille indsnævring i Florida og North Carolina, men det er kun, hvis man medtager to Trump-venlige opinionsinstitutter. I Georgia, som Trump vandt sikkert i 2016, står det lige
Joe Biden taler til de fremmødte i regnen ved et drive-in-vælgermøde under sit besøg i byen Tampa i Florida, den. 29. oktober 2020. Trump vandt i Florida og North Carolina i 2016, og kan ikke klare sig uden en sejr i disse to svingstater, hvis han skal vinde et flertal på 270 valgmænd i valgkollegiet, skriver Martin Burcharth.

Joe Biden taler til de fremmødte i regnen ved et drive-in-vælgermøde under sit besøg i byen Tampa i Florida, den. 29. oktober 2020. Trump vandt i Florida og North Carolina i 2016, og kan ikke klare sig uden en sejr i disse to svingstater, hvis han skal vinde et flertal på 270 valgmænd i valgkollegiet, skriver Martin Burcharth.

Jim Watson/Ritzau Scanpix

31. oktober 2020

I ugen inden valgdagen er det ikke ualmindeligt, at meningsmålinger i svingstaterne peger på en indsnævring i støtten til de to partiers præsidentkandidater. Det var tilfældet i 2016, hvor arbejderklassevælgere og tvivlere pludselig rykkede mod Donald Trump.

Men en lignende trend kan ikke spores i langt de fleste meningsmålinger lavet i denne uge. Og det til trods for, at Trump klarede sig bedre i den anden tv-debat med Joe Biden end i den første debat, og at han har afholdt flere og langt større vælgermøder i svingstaterne end sin demokratiske rival i de sidste ni dage.

»Vi var mange, der troede, at kapløbet ville blive tættere i ugen inden valgdagen, men det ser ikke ud til at være sket. Tværtimod holder Biden sin føring, og der er en mulighed for, at han kan vinde i de traditionelt røde (republikanske, red.) delstater,« siger Lee Miringoff, direktør for Marist College Institute of Public Opinion til mediet Politico fredag.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
  • Poul Erik Pedersen
  • Alvin Jensen
  • John Scheibelein
Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Poul Erik Pedersen, Alvin Jensen og John Scheibelein anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis det Demokratiske parti skal kunne drage fordel af at have en eventuel demokratisk præsident, kræver det faktisk også, at Demokraterne samtidig har flertallet i parlamentets 2 kamre.

Uden dette flertal kan kun meget lidt ændres i den førte politik.

Endelig en ordentlig analyse af meningsmålingerne.

Rasmussen og Trafalgar er notorisk uvederhæftige. Det undrer mig, at de overhovedet tælles med. Deres resultater er konsekvent så langt fra alle andre målinger, at det mere ligner valgmanipulation til fordel for republikanerne.

Ved de forrige to-tre præsident-valgkampe har 538 eksplicit taget forbehold over for især Rasmussen. Det er ubegribeligt, at de i år har droppet forbeholdet. Jeg har rykket Nater Silver for en forklaring, men han har ikke svaret.

Nogle husker måske, hvor overrumplet Mit Romney blev, da han tabte valget i 2012. Republikanerne regner hel sikkert med en sejr - fordi de stolede på Rasmussen og Trafalgar.

Selvfølgelig ved de danske valgkommentatorer dette, men de kan åbenbart ikke stå for fristelsen til at skrue op for ‘spændingen’ ved at ignorere det.

Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Måske er det udmærket, at de vægtede meningsmålinger ikke på forhånd afgør resultatet til fordel for Demokraterne.

I 2016 blev mange hjemme i den tro at resultatet var givet på forhånd.