Analyse
Læsetid: 9 min.

Storbritannien skal være vindkraftens Saudi-Arabien ifølge Boris Johnson og tre andre historier fra verden

Boris Johnson offentliggjorde tirsdag regeringens planer for det, han mener, kan være med til at gøre Storbritannien til verdens centrum for en global klimasatsning. Planerne bliver budt velkommen af eksperter og miljøgrupper, men som sædvanlig hersker der frygt for, om det bare er tomme løfter
Johnson vil øremærke 180 millioner pund (cirka halvanden milliard kroner) til projektet med havvindmøller.

Johnson vil øremærke 180 millioner pund (cirka halvanden milliard kroner) til projektet med havvindmøller.

Daniel Leal-Olivas

Udland
10. oktober 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Storbritannien skal være vindkraftens Saudi-Arabien ifølge Boris Johnson

Jakob Illeborg

Tomme tønder buldrer som bekendt mest, og store løfter, der ikke nødvendigvis holdes, er ikke uvant fra Boris Johnsons side. Alligevel blev premierministerens offentliggørelse tirsdag af regeringens planer om, at vindkraft fra havvindmøller skal levere al energi til samtlige britiske husstande allerede i 2030, budt velkommen af både eksperter og miljøgrupper.

»Storbritannien har besluttet at blive verdensførende i udviklingen af billig og ren energi – billigere end kul og gas. Vi tror, at om en ti års tid, vil havvindmøller levere al energi til alle britiske hjem. Vi hæver vores ambition fra de nuværende 30 gigawatt til 40 gigawatt i 2030,« sagde premierministeren i sin tale til partiet på landsmødet, der grundet COVID-19 blev afholdt digitalt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nu er det svært at finde ud af, hvad det egentlig er, som Boris Johnson mener, - hvis han for en gang skyld mener noget.

Men Storbritannien har faktisk de geografisk-metrologiske forudsætninger for at skabe vind-energi til det meste af Europa. Men - det kræver altså også nogle meget voldsomme investeringer i distributionsnet til og ind over det Europa, der skal aftage energien.