Baggrund
Læsetid: 6 min.

Trump er holdt op med at dæmonisere immigranter. Biden lover humanitær flygtningepolitik

Ingen dundertaler mod immigranter fra Mellemamerika eller muslimske lande. Trump nedtoner i valgkampen sin hårde indvandrerpolitik, mens Biden lover at stoppe bygningen af en mur på grænsen og at legalisere dokumentløse immigranter
Amerikanernes holdning til immigration fra for eksempel Mexico er skiftet markant. I september viste en meningsmåling fra Pew Research Center, at 60 procent af vælgerne mener, at immigration »styrker vort samfund«. I valgkampen i 2016 var kun 46 pct. af den opfattelse.

Amerikanernes holdning til immigration fra for eksempel Mexico er skiftet markant. I september viste en meningsmåling fra Pew Research Center, at 60 procent af vælgerne mener, at immigration »styrker vort samfund«. I valgkampen i 2016 var kun 46 pct. af den opfattelse.

Erin Clark

Udland
29. oktober 2020

Hvis man lytter nøje til præsident Donald Trumps lange valgtaler i disse sidste dage inden valget, står de på et punkt i skærende kontrast til et ledende tema for hans kampagne i 2016.

Alle hans dundertaler mod immigration fra Mexico og Mellemamerika og muslimske lande fra dengang er pist væk.

Mexicanske mænd, der begår voldtægt mod amerikanske kvinder, hører man ikke længere om. Ej heller om en grænsemur, der skal betales af Mexico. Eller om muslimer verden over, der skulle hade amerikanere.

Trump nævner en sjælden gang ’Muren’, men det er for at understrege, at han har bygget en 10 meter høj barriere over en 600 km lang strækning. I Ohio sidste lørdag fremlagde han en dubiøs forklaring på, hvorfor ingen længere taler om hans grænsemur.

»Medierne er ikke interesserede, fordi det hele er bygget. Vi er snart færdige,« sagde han.

Men grænsen mellem USA og Mexico er 3.125 km lang, og Trump-regeringen har indtil nu kun opstillet en metalbarriere på de 600 km, og den nye ’Mur’ erstatter, på nær 72 km, kun eksisterende hegn og pigtråd.

Og så vil metalbarrieren næppe holde migranter tilbage.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Trump er også dybt afhængig af at høste stemmer fra den latinamerikanske befolkning, hvis han vil gøre sig nogen som helst forhåbninger om at blive genvalgt. Det er nok en yderligere grund til at han pt. ikke dæmoniserer dem. Hvis han får lyst til at bruge latinamerikanere som prygelknabe igen, bliver det i hvert fald først EFTER valget d. 3. nov.

Læs mere her:
https://www.nytimes.com/2020/09/04/opinion/latinos-elections-trump-biden...

Ole jakob Dueholm Bech

Trump går ind for legal indvandring. Alt andet er totalt samfundsnedbrydende og uansvarligt.

@ Ole jakob Dueholm Bech
Trump selv er på alle måde samfundsnedbrydende og uansvarlig.

Han har i dén grad været med til at splitte det amerikanske samfund.
Føler sig hævet over loven.
Nedbryder de amerikanske institutioner.
Skiller børn af immigranter fra deres forældre og sætter dem i bure. Mange hundrede små børn er stadigvæk skilt fra deres forældre pga. Trumps menneskefjendske politik.
Trump arbejder meget aktivt på at nedbryde tilliden til det amerikanske valg, fordi han er langt efter Biden i meningsmålingerne.
Han fyrer kompetente folk og indsætter sycophanter, som er fagligt indkompetente, hvis eneste "kvalitet" er at de er loyale overfor Trump.
Trump har fuldstændig fejlet i håndtering af Corona epidemien,
han benægter videnskab,
han bekæmper den frie presse,
han nedgør allierede lande,
han ville købe Grønland,
han afpresser Ukraines præsident ved at tilbageholde militærhjælpe for over 400 mio $ for at få ham til at opdigte snavs på en politisk modstander,
hans udtalelse:
You can just grab them by the pussy - they'll let you if just you're famous
Trump troede mere på Putin end på sin samlede efterretningstjeneste på et pinligt møde i Helsinki, hvor Trump krøb for Putin
Han har bombet miljøbeskyttelsen i USA tilbage til stenalderen
Efter Trump var der ikke længere tale om The United States of America
Trump er præsident for "The Divided States of America"

Hvor jeg håber, at Trump ryger ud på røv og albuer til valget 3. november og hvor jeg håbe,r at de ryggesløse republikanere ryger samme vej og mister flertallet i Senatet, mister præsident posten og fortsat vil være i mindretal i Repræsentanternes Hus - mange år fremover!!!