Trump-tilhænger: »Han er villig til at risikere sit helbred for at vise vejen og give os håb«

Kritikken af Trumps håndtering af corona når nye højder, efter at præsidenten selv er smittet og siden udskrevet kort tid efter indlæggelse. Men på højrefløjen er opfattelsen anderledes. Her vinder præsidenten fornyet sympati efter sin nyvundne erfaring med COVID-19 og eksperimenterende forsøg på at overvinde sygdommen
Trump-tilhængere samles uden for Walter Reed hospitalet i Washington DC, hvor præsidenten blev indlagt efter at være blevet testet positiv for COVID-19.

Trump-tilhængere samles uden for Walter Reed hospitalet i Washington DC, hvor præsidenten blev indlagt efter at være blevet testet positiv for COVID-19.

Samuel Corum/Ritzau Scanpix

Udland
7. oktober 2020

Christine Inglestad popper en flaske champagne om bord på sin otte meter lange, hvide båd. Der står Trump Winery på flaskens mærkat og Make America Great Again på hendes røde kasket, der matcher MAGA-badedragten. Det er lørdag i Texas, præsidenten er på hospitalet indlagt med coronavirus, og bag Christine Inglestad på søen lidt uden for storbyen Houston gynger både med Trump-flag og bannere, så langt øjet rækker.

På sin telefon scroller Christine Inglestad gennem strømmen af billeder fra andre båd- og bilparader, der i løbet af weekenden har fyldt USA’s gader og søer landet over med ligesindede amerikanske patrioter, som Christine Inglestad kalder dem, der har været ude og vise deres sympati med den syge præsident.

»Jeg troede ikke, det var muligt, men jeg elsker min præsident mere nu end nogensinde før,« siger den 36-årige mor til to, da hun et par dage senere reflekterer over den festlige weekend.

Christine Inglestad har støttet Donald Trump, siden han kom ned ad rulletrappen i Trump Tower i 2015 og bekendtgjorde sit kandidatur til præsidentposten. Men efter Trumps coronaindlæggelse har hun vundet fornyet sympati for sin leder og føler mere end nogensinde før, at han er »krigeren, der aldrig stopper med at kæmpe for sit land«.

»Trump er villig til at risikere sit eget helbred for at vise vejen for os andre og give os håb,« lyder Christine Inglestads analyse af præsidentens indlæggelse og behandlingen med ny eksperimenterende medicin, han har modtaget de seneste dage.

Få timer efter sin vurdering af præsidentens situation får hun tilsyneladende bevis for sin påstand, da præsidenten tweeter:

»Vær ikke bange for coronavirus. Lad det ikke dominere dit liv. Vi har udviklet virkelig god medicin og viden.«

Han prøver det på egen krop

Præcis som Trumps positive coronatest vækker tweetet harme blandt store dele af befolkningen, hvor 210.000 amerikanere nu har mistet livet til den virus, som præsidenten konsekvent har nedtonet alvoren af og nægtet at tage de anbefalede retningslinjer overfor.

I løbet af sin indlæggelse har præsidenten modtaget ilt og gennemgået en intens medicinsk behandling med en hidtil uprøvet cocktail af steroider, antistoffer og det omdiskuterede medikament Remdesivir. En risikabel behandling, som man stadig ikke kender bivirkningerne af, og som den almindelige amerikaner ikke har adgang til i USA’s dyre og hårdtprøvede sundhedssystem.

Men Christine Inglestad er – som mange andre Trump-vælgere, Information har talt med de seneste dage – af en anden overbevisning end venstrefløjen og eksperterne. Og Trump kender både sin base, og hvordan han kommer i kontakt med dem gennem medierne, der har alle kameraer rettet mod præsidenten med det helt usædvanlige talent for at tiltrække sig al opmærksomhed.

På billedet ses Christine Inglestad til højre og hendes søster til venstre. Christine Inglestad har fulgt dækningen af præsidentens indlæggelse tæt og mener, han går forrest og ofrer sig selv, når han afprøver ny medicin på egen krop.

På billedet ses Christine Inglestad til højre og hendes søster til venstre. Christine Inglestad har fulgt dækningen af præsidentens indlæggelse tæt og mener, han går forrest og ofrer sig selv, når han afprøver ny medicin på egen krop.

Privatfoto

Christine Inglestad mener, Trump går forrest og ofrer sig selv, når han afprøver ny medicin på egen krop, så folk som hende »ude i pøblen«, som hun siger, ikke behøver at være forsøgsdyr, og hun var begejstret, da Trump tog en køretur med Secret Service søndag for at vinke til de mange fremmødte tilhængere foran Walter Reed hospitalet i Washington DC.

»Det gav mig en følelse af lettelse og bekræftede min tro på, at han nok skulle klare det.«

Den sande historie

I løbet af weekenden fulgte Christine Inglestad dækningen af præsidentens indlæggelse tæt, men var i modsætning til Trumps læger og personales modsigende oplysninger om præsidentens tilstand aldrig i tvivl om, hvad der var den sande historie om præsidenten.

Hun læste på nettet, hvordan lægerne ikke kunne få præsidenten til at ligge stille, og hvordan han kun ville tage 20 minutter lange lure for så at stå op og fortsætte med at arbejde.

»Det lyder præcis som Trump, og jeg er helt overbevist om, at han har det bedre, når han siger det,« fortæller hun.

Christine Inglestad bliver tit opfattet som tilhørende den ekstreme højrefløj, men skal hun karakterisere sig selv, identificerer hun sig som frihedstilhænger, der går ind for så lidt overstyring som muligt og frihed til at gøre og sige, hvad man vil. Traditionelle republikanske værdier som retten til at bære våben, lave skatter og modstand mod abort er også vigtige for hende, men det er »friheden der opsummerer det hele for mig«, som hun formulerer det. Og den frihed er Trump den rette og den bedste nogensinde til at give hende, mener hun.

Hun kan ikke forestille sig at sejle i bådparade for tidligere republikanske præsidenter eller kandidater som Bush, Romney eller McCain. Trump er gjort af et stof som »de oldschool, endeløse krigsrepublikanere« ikke var. Og med til det stof hører netop præsidentens frembrusende stil og måde at gøre tingene anderledes på, forklarer hun.

»Vi ved ikke, om denne her virus vil vare i 100 år, men jeg tror på retten til at leve sit liv, som man vil, og det synes jeg, Trump demonstrerer. Om hans måde at opføre sig på var sikker eller ej, ved jeg ikke, men der er risiko ved alt, hvad vi gør i livet. Nogen går til Black Lives Matter-demonstrationer, nogen går til Trump-rallies, og andre på restaurant. «

Real Women Vote for Trump

Christine Inglestad nægter at leve i frygt og håber, der snart kommer en vaccine, så hendes børn ikke skal vokse op i en verden, hvor folk er bange for hinanden. Hun har aldrig selv følt et behov for at gå med mundbind, men tror, at hun efter Trumps indlæggelse vil dække munden mere til i offentligheden for at udvise respekt for dem, der mener, mundbind er nødvendige, fortæller hun.

Ved siden af sit liv som hjemmegående husmor er Christine Inglestad countrymusiker og har de sidste år hittet med sange som blandt andet countrypop-nummeret Real Women Vote for Trump, hvor hun sammen med sin søster synger om, hvordan hun er ligeglad med hudfarve, social klasse og seksuel orientering, så længe der er enighed om at kæmpe for det samme: fire år mere til Trump.

Sangen og den tilhørende musikvideo er blevet spillet 1,6 millioner af gange på YouTube og er tæt på 100 millioner visninger på det sociale medie TikTok. I kommentarfeltet læser hun den samme besked igen og igen fra unge venstreorienterede brugere: #SettleforBiden – tag til takke med Biden – skriver de. Et slogan, som Christine Inglestad ikke kunne være mere uenig i. Ikke bare fordi hun ikke støtter demokraternes præsidentkandidat, men også fordi hun nægter at bakke op om en kandidat, som hun ikke føler 100 procent engagement for.

Hun kan ikke forestille sig en valgkamp, hvor Trump bliver hjemme i Det Hvide Hus og kun holder arrangementer for små mundbindsklædte grupper.

»Jeg foretrækker en præsident, der kommer ud og viser sig frem. Som siger, han vil være en fantastisk leder og ikke bare er én, man skal tage til takke med. Jeg vil have en præsident, som er ude blandt folket, og vil være enormt skuffet, hvis en republikansk præsidentkandidat gjorde som Biden,« fortæller hun.

»Hvis det er måden, Biden vil gøre det på, så ja, more power to Trump,« siger hun og griner.

Demokrat for Trump

1500 kilometer nordpå i en lille landlig flække i det vestlige Tennessee, er den 62-årige pensionist, krigsveteran og tidligere skolelærer Mike Geurin enig i, at Trumps indlæggelse har givet præsidenten fornyet sympati blandt hans vælgerbase.

Mike Geurin er dog ikke fan af præsidenten i samme grad som Christine Inglestad. Han plejede at stemme demokratisk og var blandt andet stor fan af Bill Clinton, men i løbet af de seneste år har Det Demokratiske Parti ændret sig og styret langt mere til venstre, end hvad Mike Geurin bryder sig om, forklarer han.

Han kan ikke holde Trumps retorik ud og mener klart, at det er Trumps egen skyld, at han blev smittet med corona. Men når alt kommer til alt, er det politikken og de beslutninger, præsidenten tager for landet, der gør udfaldet for ham. Og her opfylder Trump lige nu flere krav på Mike Geurins præsidentfavoritliste, end Biden gør.

Som nebengeschäft til sin pensionisttilværelse sælger Mike Geurin geværer og pistoler på lokale våbenmarkeder rundt i Tennessee, hvor private amerikanere såvel som professionelle sælgere har forfatningsret til at handle våben med hinanden. En ret, som Mike Geurin ved, at præsident Trump vil beskytte, og kandidat Biden prøve at tage fra ham.

Mike Geurin har det derfor OK med, at Trump har rodet sig ud i den smittesituation, som han har, forklarer han:

»Det er et spørgsmål om personlighed. Hvad Biden har gjort med at blive nede i sin kælder, det virker sikkert for ham, men det kommer ikke til at ske med Trump. Sådan er han bare ikke som person.«

Opbakning til personligheden eller ej, så føler Mike Geurin, at det er Trumps frembrusende stil, der har bragt ham til, hvor han er i dag, og givet ham en støtte blandt sine vælgere, som andre republikanske toppolitikere langtfra har formået.

Heller ikke Trumps vicepræsident, Mike Pence, som våbenhandler Mike Geurin de sidste dage har været meget nervøs for ville blive nødt til at komme Trump til undsætning.

»Hvis Trump får det værre, tror jeg, der er et problem. Et stort problem. For så vil Pence skulle tage over, og jeg tror ikke på, han ville kunne vinde den samme opbakning. Han har bare ikke den samme støtte, som Trump har,« siger han.

Præsidentvalg 2020 – kampen om USA

Én ting er republikanerne og demokraterne enige om. Præsidentvalget 2020 handler om to radikalt forskellige opfattelser af Amerika.

Og valget vindes af dem, der kan gøre deres vælgere så bange for enten trumpismen eller den radikale venstrefløj, at de stemmer den 3. november. Biden fører i målingerne, men Trump er blevet undervurderet før. Spørgsmålet er, om han kan overraske igen.

Men præsidentvalget er ikke kun meningsmålinger og kapløb om magten. Følg vores valgdækning her.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Han er nu ganske smart ham Trump. En sand mester i retorik. En sand folkeforfører. En sand katastrofe. Politik drejer sig ikke om handlinger længere. Kun ord.

- Stakkels fremtid.

Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Jan Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, Kurt Nielsen, Hannibal Knudsen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Anne-Marie Krogsbøll, Mikkel ---, Birte Pedersen og Jakob Sulsbrück Møller anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"»Han er villig til at risikere sit helbred for at vise vejen og give os håb«"

Vi andre, som holder af vore kære og verdensfreden, bliver grebet af håbløshed...

Karsten Aaen, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Jan Fritsbøger, Peter Beck-Lauritzen, Hannibal Knudsen, Jeppe Lindholm, Eva Schwanenflügel, Niels Jacobs og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

Trump er mere og mere håbløst efter Biden i meningsmålingerne, 16 pct. ifølge den seneste. Trump er fortsat populær i sin egen base, men midtervælgerne synes tydeligvis ikke, det er tegn på stærkt lederskab frivilligt at lade sig smitte med en farlig virus. Det eneste der kan stoppe Biden nu er, at han skulle dø af et eller andet slagtilfælde - han er jo en ældre herre. Selvom han skulle vrøvle fælt i de resterende debatter, eller det skulle komme frem, at han i sin karriere har gramset på yderligere 50 sekretærer og endvidere var involveret i Kennedy attentatet, ville han stadig vinde.

Flemming, det kan vi slet ikke tage for givet desværre...
Macho røvhullet er som en anden psykopat dygtig til at besnære eller ligefrem forføre de mange, som hellere vil tro på løgnen end sandheden - Den er overalt i verden en truet art, måske som en del af tidsånden og dens aller højest placerede demagoger og spytslikkere , hjulpet af Twitter og Facebook, ingen nævnt ingen glemte...

Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Jan Fritsbøger, Hannibal Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Hun læste på nettet, hvordan lægerne ikke kunne få præsidenten til at ligge stille, og hvordan han kun ville tage 20 minutter lange lure for så at stå op og fortsætte med at arbejde."

Det er klart, Christine Inglestad får ingenting at vide om, hvordan det kan være, Trump opfører sig så energisk, ja nærmest manisk.

På de sociale platforme hun bevæger sig på, bestemmer algoritmer, at hun kun ser de ting, der bekræfter hende i de overbevisninger, hun har indtaget.

Derfor aner hun sandsynligvis intet om, at bivirkningerne af Dexamethason, et steroid, er netop ustoppelig energi og søvnløshed, impulsivitet og humørsvingninger.
Tager man steroider over den ordinerede periode, kan man blive meget aggressiv.

Hvis Trump nu gerne vil virke lige så forynget i valgkampen som han føler sig i øjeblikket, (20 år
yngre !!), hvorfor så ikke fortsætte med at indtage pillerne?

Hun ved sikkert heller ikke, at med det sygdomsforløb præsidenten har haft, har han med sikkerhed været smittet imens han har været til rallies og fundraisers, hvor han har udsat et ikke ubetydeligt antal mennesker for smittefare.

Han burde være isoleret, fordi han stadig smitter.
Istedet udsætter han sine sikkerhedsfolk, tjenerstab og andre i det Hvide Hus for at få Covid.

Altimens opfordrer han sine tilhængere til at være ligeglade med masker og afstand.

Det værste er måske, at Christine og hendes fæller nok ville tro det var fake news, eller ville blæse det en hatfuld, selvom de fik at vide, hvordan det faktisk forholdt sig.

Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves.

Karsten Aaen, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Peter Beck-Lauritzen, Jan Fritsbøger, Kirsten Lindemark, Anne-Marie Krogsbøll, Janus Agerbo, Hannibal Knudsen, Jane Nielsen og Rune Haller anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

"Trump-tilhænger: »Han er villig til at risikere sit helbred for at vise vejen og give os håb«"

Gad vist, hvad secret service chaufførerne tænkte, da de kørte rundt med døden på bagsiddet? Havde de deres familier, deres børn i tankerne?

Carsten Wienholtz, Peter Beck-Lauritzen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Nej, Jeppe Lindholm. (Men mindre din kommentar var ironisk.)

Han er en ubegavet idiot, som i dette forløb så tydeligt har vist sine manglende evner,
manglende ansvarlighed, og manglende empati.

Yderligere spiller han højt spil med sit helbred, fordi han har insisteret på at komme tilbage til det Hvide Hus, for at kunne spille stærk mand igen.

Selvfølgelig er der altid nogen i hans kerne , som synes alt er fint uanset hvad,
men jeg mener , at han er færdig, og han kan risikere at få et voldsomt tilbagefald,
som vil gøre enhver vej til de næste 4 år uigenkaldligt forbi.

The man is toast.

Freddie Vindberg

Danmark ligner rigtig meget USA.

It is a world (USA) completely rotten with wealth, power, senility, indifference, puritanism and mental hygiene, poverty and waste, technological futility and aimless violence, and yet I cannot help but feel it has about it something of the dawning of the universe. Perhaps because the entire world continues to dream of New York, even as New York dominates and exploits it.

Jean Baudrillard, America (1986)

Mit håb er, at Trump kan få os selv og resten af verden på andre tanker i vores syn på USA. Så ville der da være kommet noget godt ud af hans tid som præsident.......

Trond Meiring, Karsten Aaen, Peter Beck-Lauritzen, Kirsten Lindemark og Lene Krathmann Pedersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

"Trump er mere og mere håbløst efter Biden i meningsmålingerne, 16 pct. ifølge den seneste"

Den 21. november 2016 skrev CNN at Trump havde 15% chance for at blive præsident og Hillery 85%.

- Den 22. november var Trump USA's 45. præsident :-(

Michael Friis, Bo Kelting og Ulla Nygaard anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

At undervurdere Trump vil være en stor og alvorlig fejltagelse.

- Det er lidt som det tyske fodbold landshold - Han har først tabt når han sidder i bussen på vej hjem.

Finn Thøgersen

Jeppe Lindholm,

Og CNN var stadig tættere på end NYT der gav Trump sølle 2%

Hannibal Knudsen

Han burde spærres inde på psykopatforvaringsanstalt på livstid - uden adgang til sociale medier!
Det kan være han har adgang til den ypperste behandling - samtidig med at han afskærer millioner af borgere for tilsvarende, da de ikke dækkes af sundhedsordninger. Og hans lemfældighed har indtil nu kostet et par hundredtusinder livet.
Ingen terrorhandlinger har krævet så store ofre.

Carsten Wienholtz, Peter Beck-Lauritzen, Jan Fritsbøger og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Benjamin Bjerre

Spørger man dumme mennesker, så får man dumme svar. Det kan vel ikke undre.

Peter Beck-Lauritzen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

"Don't let it dominate you. Don't be afraid of it," var Trumps ord.
Jeg er enig. Der er andet i livet end Covid.. lad os kommer videre... vi skal finde en vej til at leve med Covid og dens mutationer.
Folk kan selv beskytte sig, men det er urealistisk at forvente, at alle lever efter anvisningerne.

Jan Fritsbøger

isoleret set er det da sund fornuft ikke at lade corona-truslen dominere hele ens liv, og at være angst for døden er heller ikke til nogen nytte,
men set i lyset af Trumps holdning forekommer rådene mig at være ødelæggende, for det er i den grad ikke nogen god ide helt at ignorere faren,
og enhver som mener de ikke behøver at gøre deres for at nedbringe risikoen for smittespredning er ( i hvert fald i teorien ) skyldige i foragt for andre menneskers liv,
( man kan da godt håbe det kun er i teorien at deres adfærd medfører andres død, men udelukke at det faktisk sker kan man jo ikke )
så jeg håber du kun er enig i ordene, og at du ikke er enig med Trump, men jeg kan altså ikke alene ud fra det du skriver, vide om du er fornuftig, eller som trump bare er en, undskyld udtrykket, idiot.

Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Ulla du tager helt fejl, eller måske har du bare misforstået en hel del,
men vi er slet ikke hverken så dumme eller så nemme at narre som du åbenbart mener,
og Trump udstiller jo egentlig kun sig selv,
og længe inden Trump blev politiker har politikerne været afsløret som ude af stand til at gøre verden bedre, og som hindringer for mere retfærdighed og større lighed,
de er "præster" for "guldkalven" og grådighedens disciple,
og de fleste mennesker tror stadig at løsningerne skal komme fra de rette politikere på trods af Trump.

Carsten Wienholtz, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Jan jeg tror du lader dig narre for hvem er @de rette politikere@? Jeg kan ikke se dem. Du har givetvist sandheden om hvem vi skal stemme på?

Stuart Goodale

Atter en artikel som viser hvor dumme og uoplyste mange af mine landsmænd er. Boring.... Hvorfor snakke med Trumps enablers, dvs. de tilsyneladende oplyste republikaner som gør det muligt for den mand at fortsætte. Meget mere interessant. Eller en artikel om Fox News eller QAnon...

Jan Weber Fritsbøger 11:20 det er sjældent, jeg finder personer, som jeg er helt enig/helt uenig med.
Jeg er enige med flere udsagn fra begge sider af det politiske spektrum.
Mange leder efter koncensus ved midten. Mette Fs regering ynder at sige, at det regeringen gør er "klogt" eller "det eneste rigtige". Min erfaring er, at der ofte er flere muligheder.
Trump kan komme med guldkorn i sin voldsomme ordstrøm.
Er der nogen, der synes, at du eller jeg er en "idiot" - sikkert. Konstruktivt? Næppe.
En "idiot" har flere betydninger bl.a. lav intelligens, men jeg vælger at tro, at du bruger ordet som et skældsord :)

Når nu C. Inglestad i den artikel siger, at hun går ind for frihed! og så lidt statslig føderal styring som overhovedet - hvorfor kæmper hun så ikke (også!) for kvinders frie ret til at vælge, hvor mange børn de vil have ! og om de vil have børn, og hvornår de vil have dem! kort sagt: hvorfor mener hun ikke, at kvinder frit skal have lov til at vælge, om de vil have abort eller ej! når hun nu går så meget ind for frihed! Og hvorfor mener hun ikke, at staten skal blande sig helt udenom hvem folk gifter sig med! Ja, jeg ved godt, at det ikke står direkte her, at C. Inglestad er imod homoseksuelle ægteskaber - men det synes ligesom at sige sig selv, mener jeg!

Biden er 6-9 procent foran Trump i afgørende svingstater som Wisconsin, Pennsylvania, Indiana, Michigan...

Det var bl.a. de tre stater, som Trump vandt i 2016 - og som sikrede ham sejren - på grund af the electorate college, valgmands-systemet...

Og derfor ser Biden faktisk ud til at vinde lige nu....

ps: Texas, som denne reportage er fra, er godt på vej til at blive (blå) demokratisk stat - dels på grund af de store byers vokseværk, dels på grund af at folk (demokrater) fra andre dele af USA flytter til Texas...