Feature
Læsetid: 8 min.

Trumps antisocialistiske retorik vinder indpas hos en stigende del af Floridas latinoer

Svingstaten Florida er endnu mere vigtig for Trump denne gang end i 2016. Han har ikke råd til at tabe her, og sejren kan vise sig at gå via svingstatens latinamerikanske befolkning. Information har talt med latinoer, der ser Trump som et forsvar for det, de har kæmpet for
usa valg florida svingstat

Den 10. oktober kørte en antikomministisk, Trump-støttende karavane gennem Miami, Florida. »Vi afviser kommunisme og socialisme og vil have Cuba, Nicaragua og Venezuela befriet,« sagde en mand iført ’Make America Great Again’-kasket til en tv-station.

Gaston De Cardenas/Ritzau Scanpix

Udland
20. oktober 2020

»Vi er samlet i dag i frihedens navn. Friheden som vores forfædre kæmpede for, og som vi ofte tager for givet.«

På en videooptagelse råber en mørkhåret midaldrende kvinde i en megafon. Hendes hoved stikker op gennem soltaget på en stor sort Chevy Suburban, og ordene spreder sig ud over menneskehavet og blandes med lyden fra kæden af dyttende biler, der fylder omgivelserne både foran og bag hende.

»Vi afviser kommunisme og socialisme og vil have Cuba, Nicaragua og Venezuela befriet,« forklarer en mand til en lokal nyhedsstation nede på fortovet, hvor kvindernes hofter gynger i takt til salsarytmerne fra de bragende højttalere.

I hånden holder han et cubansk flag, på hovedet sidder den røde ikoniske ’Make America Great Again’-kasket, og oppe over soltaget vifter kvinden et stort papskilt med ordene: ’Latinos for Trump 2020’.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Iflg, USA To Day, er det i overvejende grad de ekstreme kubanske flygtninge, der er ved at blive Trump-fan. Og dem er der faktisk mange af i Florida.

www.usatoday.com/news/

Mads Kjærgård

Ej, det er "times of social change," det gamle regimes fald etc. etc. Skulle Trumph så gå hen og vinde? Gud forbyde det! Men måske er han ikke helt nede endnu, jeg er ingen Trumph fan eller republikaner i spe, men for fanden, hvor ville det fryde mig om han vandt. Så fik alle de selvgode medier, da et forklaringsproblem. Jeg er sikker på, at de ville opfinde et, men hvor pokker da!

Mads Kjærgård

Og Joe Biden, tja, så vælger man Wall Street, så er det egentlig bedre?

Jeg synes at Information har haft rigtig mange historer fra Trumps bagland. Faktisk så mange at det er ved at blive en smule trættende. Jeg mangler flere artikler om demokraternes vælgerbase. Hvad forener dem og hvordan forsøger Biden og hans hjælperne at bevare forspringet? Det vil jeg gerne høre om.

Bjarne Bisgaard Jensen, Anna Regine Irgens Bromann, Karsten Aaen, hannah bro, Estermarie Mandelquist, jørgen djørup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

"Så fik alle de selvgode medier, da et forklaringsproblem. Jeg er sikker på, at de ville opfinde et, men hvor pokker da"!

Ligesom de i 2016 opfandt Russia gate I samarbejde med DNC.

Jeppe Bundgaard

Det eneste der ser ud til at forene Bidens vælgere, Elena Smith, er, at han ikke er Trump. Det er "vote blue no matter who" og Alle der ser anderledes på dette, eksempelvis at kræve mere for sin stemme, bliver hængt ud. Biden er imod green new deal, Medicare for All, og mange andre tiltag, der kunne gøre en forskel for almindelige mennesker. Derudover har sagt, at ikke forbyde fracking.
Det er som om alle har stirrer sig blind på at få Trump ud. Trump ude er Day one, og hvad skal der så ske efter dette? Som Biden selv siger "nothing will fundamentally change".
SP kort svar er intet forbinder dem udover at fjerne Trump

@jeppe - Vi har ikke et flerparti-demokrati herude vestpå. De fleste stemmer bliver effektivt smidt væk, da vi har et first-past-the-post valgmandssystem.
Den helt store humor er, at i hver delstat kasseres alle minoritetsstemmer, og alt over halvdelen af majoritetsstemmer. Det er således kun i svingstater, din stemme har anden betydning end moralsk opbakning, lidt som en sportsfan med en fin holdtrøje, men uden adgang til banen.
Derfor koordineres denne moralske opbakning, og enorme beløb spenderes på både swing-voters og kernevælgere i swing-states.
Og derfor er enhver "støtte" til progressive kandidater frygtelig skadeligt for den koordinerede taktiske indsats om at appellere til svingstaterne.
Det er ikke til at sige, hvor mange afghanere og irakere, der nu er døde, fordi Ralph Nader præsenterede en lidt mere progressiv politik, som ville gavne de fleste amerikanere, hvis de blev implementeret, men som skadede samtlige amerikanere (og danskere i vasal-staten europa), da Bush blev valgt, og startede et par store krige.
Der kan siges utrolig meget godt om de mange autonome lag i amerikansk politik, muligvis verdens bedste, men præsidentvalget og det føderale senat er groteske parodier på demokrati. Her SKAL der spilles taktisk, 365 dage om året.
Hvis du kan forestille dig en fodboldekspert se mig under en fodboldkamp, misforstå stort set alting, og stille irrelevante spørgsmål, fordi jeg grundlæggende ikke forstår spillet, så kan du også forestille dig hvordan vi idealister lyder, når vi kloger os om et dybt uretfærdigt og dybt taktisk spil om senatet og om det hvide hus.

Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, hannah bro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

Men, Uffe Hellum, det er jo derfor Trump er præsident i dag. Skuffelsen efter Obamas (og Bidens) 8 år. Hvis Biden vinder og får smidt Trump på porten, hvad så? Efter 4 år, hvor han går tilbage til "normalen". Ingen sundhedsordning, ingen nævneværdige klimaforandringer, tværtimod mere fracking. Han starter måske et par nye krige, ligesom Obama. Hvad sker der så. Folk bliver så desillusioneret, at de vælger en værre Trump.
Der er et et parti system i USA. Demokraterne og Republikanerne er en og samme type. Købt og betalt af de store donorer. De spiller skuespil, som da Pelosi rev Trumps tale over i "protest" samtidig med at hun godkendte hans militære budget. Demokraterne gav ham faktisk 138 mia dollars mere end han bad om.
Tro mig, demokraterne ville hellere have 4 år mere med Trump end at tillade Bernie Sanders at blive hans modkandidat.