Analyse
Læsetid: 3 min.

Donald Trump er tættere end nogensinde på at erkende sit nederlag

Trump er gået med til at indlede den formelle overdragelse af magten i USA, men understreger, at han hverken har erkendt sit nederlag eller opgivet anklager om valgfusk. Han accepterer realiteterne, men hævder at bekæmpe dem. Måske er Trumps udskejelser slet ikke et kupforsøg, men en jagt på at etablere en undskyldning for nederlaget
Donald Trump forklarer på Twitter, at det er af hensyn til »nationens bedste«, at han nu har »anbefalet« myndigheder at indlede processen med at overdrage magten til Joe Biden.

Donald Trump forklarer på Twitter, at det er af hensyn til »nationens bedste«, at han nu har »anbefalet« myndigheder at indlede processen med at overdrage magten til Joe Biden.

Stefani Reynolds

Udland
25. november 2020

Donald Trump har overhovedet ikke på nogen som helst måde erkendt sit nederlag. Slet ikke. Kampen mod det »mest korrupte valg i Amerikas historie« fortsætter med »fuld fart fremad,« skriver han på Twitter.

På samme platform erklærer han dog også, at han har givet grønt lys til, at den formelle overdragelse af magten kan begynde. 21 dage efter valget, 16 dage efter Joe Biden blev udråbt som vinder, har det amerikanske statsapparat altså taget det første, lille, bureaukratiske skridt mod et regeringsskifte.

Tirsdag morgen modtog Joe Biden et brev fra den ansvarlige myndighed, General Services Administration (GSA), som tiltaler ham »den øjensynligt nyvalgte præsident«. Konkret betyder det, at Biden og hans hold nu kan blive betjent af offentlige myndigheder, få adgang til fortrolige dokumenter og modtage sikkerhedsbriefinger, ligesom de får et større millionbeløb til at finansiere processen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Donald Trump har jo selv nævnt, at hvis han taber, - "hvad der selvfølgelig er utænkelig med 74 mio. reelle stemmer, hvilket vi snart skal se," - vil han formentlig forlade landet.

Jeg ved selvfølgelig ikke, om der bliver meget stor landesorg i USA af dette, men til gengæld kan Kina jo nyde godt af hans kompetencer. I øvrigt har det fremgået af 24-sata, at hans hustru søger jobs som tøj-designer i USA, og allerede nu lever sit egen tilværelse sammen med den yngste søn.

https://www.nytimes.com/2020/10/20/us/trump-taxes-china.html?action=clic...

https://www.fr.de/politik/usa-donald-trump-us-praesident-korruption-bide...

Søren Fosberg, Ole Svendsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Det må også være på sin plads her, at ihukomme Donald J. Trumps danske forbindelse.

https://www.avisen.dk/det-vidste-du-ikke-om-trump-her-er-hans-danske-jaz...

Det er jo ikke til at forudse, hvad der kan komme ud af det.... Lars Løkke forærede jo Trump en gammel LP med Kai Ewans da han var på besøg i Det Hvide Hus i 2017. Kan være, at han har fået mod på at høre mere? Og prøve nogle danske golfbaner?

Trump vil aldrig indrømme nederlaget, han vil blive ved med at sige at han vandt, men blev snydt. Tror ikke at en der er så meget selvovervurderende narcissist kan andet. Det fortsætter til han dør, i øvrigt til stor skade for GOP.

Rune Mariboe, Søren Fosberg, Ole Svendsen og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar

“[...] de seneste ugers foruroligende udmeldinger om valgsvindel, korruption og ulovlige stemmer måske altid handlede mere om at etablere en bestemt fortælling [...]”
Bingo.