Interview
Læsetid: 9 min.

Det handler ikke om personen Donald Trump, det handler om fænomenet

Hvis det amerikansk præsidentvalg bliver til en folkeafstemning om personen Trump, ender vi ifølge den albanskfødte, britiske filosof Lea Ypi med at ignorere alt det, han repræsenterer, og som kan dukke op igen om fire år i en ny skikkelse
Udland
3. november 2020
Hvis det amerikansk præsidentvalg bliver til en folkeafstemning om personen Trump, ender vi ifølge den albanskfødte, britiske filosof Lea Ypi med at ignorere alt det, han repræsenterer, og som kan dukke op igen om fire år i en ny skikkelse

Dalva Skov

Det hele handler om Trump. Joe Biden har brugt det meste af sin kampagne på at advare mod Trump og gentaget, at det er selve den amerikanske karakter, som skal afgøres ved præsidentvalget. Trump skal ud, hvis USA skal genfinde sin sjæl, som Biden siger.

Aktivister, kommentatorer og iagttagere på begge sider er alle enige om, at det amerikanske præsidentvalg handler om Trump, og at valget definerer nationens skæbne og fremtid.

Men lige præcis den måde at anskue valget på er ifølge den albanskfødte filosof Lea Ypi en slags triumf for Trump:

»Når vi bliver så besat af Trumps person, og når vi forvandler valget til en slags folkeafstemning om Trump, så ender vi med at retfærdiggøre det, som Trump hele tiden selv har gjort, hvilket er personaliseringen af magt,« forklarer Ypi.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her