Nyhed
Læsetid: 9 min.

Hongkongs parlament er nu uden opposition og tre andre historier fra verden

Samtlige prodemokratiske medlemmer af Hongkongs lovgivende forsamling har enten trukket sig eller er blevet smidt ud efter endnu et kontroversielt indgreb fra Beijing. Byens semidemokratiske parlament har ikke før været uden opposition
Hongkongs parlament er for første gang siden overdragelsen fra britisk til kinesisk styre uden en opposition, efter at parlamentets prodemokratiske medlemmer har trukket sig.

Hongkongs parlament er for første gang siden overdragelsen fra britisk til kinesisk styre uden en opposition, efter at parlamentets prodemokratiske medlemmer har trukket sig.

Jerome Favre/Ritzau Scanpix

Udland
14. november 2020

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

Den demokratiske deroute i Hongkongs parlament blev denne uge fuldendt.

Onsdag blev fire prodemokratiske medlemmer af Hongkongs parlament smidt ud af den lovgivende forsamling med øjeblikkelig virkning. Ekskluderingen fandt sted, få minutter efter at den nationale folkekongres i Beijing afgav en beslutning om, at lovgivere, der fremmer eller støtter uafhængighed, nægter at acceptere Kinas suverænitet, appellerer til udenlandske kræfter om at blande sig i regionens anliggender eller bringe den nationale sikkerhed i fare, ikke kan bestride embedet som parlamentariker.

Beslutningen fik kort efter de resterende 15 folkevalgte fra den demokratiske fløj til at trække sig i protest. Deres mulighed for at fungere som opposition ville ikke længere give mening, eftersom kommunistpartiet i Beijing nu kan diskvalificere dem, som det ikke bryder sig om, forklarede de afgående parlamentarikere på et pressemøde.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her